Pozdravljeni.
Registrirati sem se morala na stran ringaraja, da lahko komentiram :)
Zima je, kot ponavadi se mi začne stanje elergije drastično slabšati... Elergijo mam zelo dolgo (AD), že kot dojenček. Začelo se je na vzgibih rok, po bradi... zdaj ko sem petindvajset imam največ po obrazu, celoten vrat, za ušeši, oči, tudi na rokah.
Uporabljala vse možne kreme, kosteroidne, hladilne, kopeli, olja, homeopatska zdravila... nič ni konkretno pomagalo.
Imam pa elergijo na pršico, nikelj pa atopični dermatitis... torej še dodatno neopredeljeno elergijo.
Sama sem ugotovila, da se mi poslabša stanje ko učivam mlečne izdelke... to pomeni: melko, maslo, siri, skuta, smetana.
temu se izogibam... poleti je boljše, zdaj ko je zima spet hudo.
V glavnem, na forumu sem prebrala za to kremo... in jo naročla, pač še ena krema več, ki jo bom probala...
IN POMAGA! nevem, meni je super in zdelo se mi je prav, da se registriram in napišem mnenje...
Občutek ko se namažes je podoben kot z bepantenom, taki kremast, ampak ne toliko masten. Sestra, ki je medicinska sestra pravi, da se ji zdi, da je mešanica hladilne kreme, urea sestavine - to sklepa po volju pa teksturi...
Namazala sem se in res je blo boljše. rdeči ekcemi so se zgladili, ni več vneta koža, tako lepo gladko mam... PO DOLGEM ČASU, RES. Mazala sem se samo tri dni... zjutraj in zvečer... zdaj sem samo z Evcerinom z omaga 12, da si lepo vlažim kožo. Ono sem opustla, iz razloga, da se koža ne navadi... uporabljala jo bom kot ostale kosteroidne, torej, če se mi spet pojavi ponovno... AMPAK SE MI ŠE NI :)))
Aleluja :) to ne pomeni, da sem se pozdravla... še vedno pazim, da ne pojem nič mlečnega, zračim stanovanje in tedensko menjavam postelino, kljub temu, da imam pršične prevleke :) imam pa končno kremo, ki mi pozdravi kožo.
Veliko sreče. Izgleda, da se da premagat ta AD :)