Čežana, hvala za poročilo in ideje, bojo verjetno kdaj prišle prav:). Kar se tiče vožnje ponoči: mi gremo vedno tako k dediju - zvečer, da spijo v avtu in jih speče odneseva gor. So v pižamah in bundicah in čevljih, pokriti, potem pa damo bunde in čevlje dol (razen mali je v pižami in svoji vreči) - to majo zato, ker bi sicer vse skup pozabli:D, pa ker pot ni tako dolga, ni problem (1 uro). Bidoni so tudi pri nas nujni, kamorkoli gremo, kadarkoli gremo... In selotejp ej res zakon! Hvala za vse ideje:).
Aja, pa za pinterest ne rabiš facebooka, preverjeno;).
No, mogoče jo zaradi psihičnih vzrokov bolečina v trebuhu resnična, dali smo skozi en kup preiskav, vse negativno in jaz ne vem več, kaj naj delam.
Lilly, pogovori se z njo o vrtcu, zakaj noče hodit. Mojo piko je tudi vse bolelo, ko ni hotela it v vrtec, pa smo rešili vzrok, zakaj noče in je bilo potem vse ok:). Ena punčka jo je pri kosilu brcala pod mizo. Sem to povedala čisto lepo vzgojiteljicama, če lahko malo pogledata, sta TAKOJ reagirali, se pogovorili in tamala se ni nikoli več pritožila, rada je šla v vrtec, zdaj se čisto ok razume tudi z uno punčko (ni glih njena omiljena, ni ji pa noben strah). Njo je to ful morilo in ni vedela, kaj naj naredi, vzg. pa seveda niso rentgen, da bi videle, kaj se dogaja pod mizo. V 1 dnevu je bila zadeva rešena. Res, toplo priporočam, najdi, zakaj ji ni ok, kaj je narobe, nekaj je ziher, mogoče ni vrtec, mogoče je kaj drugega, samo najdi razlog, pa bo vse ostalo veliko lažje:). Vso srečo!
Mi smo šli danes k zdravnici, tam sta punci hoteli skakat ristanc in se igrat "ujemi me in me požgečkaj", kar je bilo zaradi smeha preglasno za v čakalnico, tako da sem igro preusmerila v jogo - sta delali lastovke in drevo, škratka itd... (pač stoječe zadeve:D), pa malo smo uganjevali, katero žival si je nekdo izmislil, pa kaj vidi, itd...
Se priporočam za ideje za TIHO igro zdravih otrok v čakalnici! Potem smo ostali malo še na zelenici in smo poizkušale trobentat na trobentice:). To jima strašno dogaja, hehe. Jutri me pa čaka en kup stvari, ker imata punci že vse splanirano, ko sem rekla, da bomo doma:D.
Sem obljubila poročilo, kako smo preživeli 12 urno pot z avtom in kaj se je /ni obneslo. To bom naredila, se pa čedalja bolj sprašujem, če še imam kakšen smisel, da se tukajle oglašam. Tisti pelinin rafal je pokosil vse, kar se je dogajalo tu gor. Po eni strani razumem, po drugi pa spet ne. Škoda, vas pogrešam.
Vsake toliko se oglasim, je pa tu več razlogov, zakaj ne tako pogosto:
- ker sem nazaj v službi, sem manj časa z malimi in potem se tisti čas več crkljamo, zato ni več vsak dan en kup reči za počet, ker rabijo največ samo mami (crkljanje vas pa ne zanima, to že znate)
- ker sem v službi, mi doma ostane manj časa in tisto, kar ga je, sem rajši z malimi in ne za račkotom
- ker so mali v vrtcu, so ves čas bolni in smo veliko pri zdravnikih, ali pa je vsaj en čisto bogi in se ne da delat toliko kot kadar so zdravi
- predvsem pa sem se začela spraševat o smislu vsega skup, če imajo še tisti, ki to berejo, občutek, da to počnemo iz nekega ega (ne mislim samo na pelin, ona me ma itak na piki, ker mislim, da otroci za normalen razvoj ne rabijo nujno vrtca, kar je seveda strašno nraobe;), ampak tudi drugi komentarji...) Za to se mi pa ne da pisat, grem rajši tutoriale gledat, hehe.
Prej sem več pisala zato, ker sem imela občutek, da s tem nekaj dam nazaj v virtualo, ki je meni tudi precej dobrih idej prinesla, pa da vrnem. Če pa to ni tako in ljudje od tega nimajo kaj dosti in mislijo, da je vse samo zaradi ega, se mi pa ne da. Zato sem en čas tudi blog precej zanemarila... Še vedno se nisem čisto odločila, kaj je res oz. česa je več, samo zdaj se nimam časa s tem poglobljeno ukvarjat (sem pa razmišljala, da bi naredila eno anketo na to temo enkrat). Ker čisto zase grem se grem rajši kaj novega naučit, še moj ego ma to j rajši, ko mi kaj rata:D...