trok v stanovanju drugače doživlja letne čase kot otrok na kmetiji
Mogoče, čeprav ni pravil: sama sem odraščala v bloku, pa sem vedela svašta o naravi, spremljala vse, veliko bolj kot moji bratranci iz kmetije... Se spomnim svojega največjega razočaranja v otroštvu: vsi so vedeli, da me veseli narava in potem mi je dedek rekel, da naj grem z bratrancema na travnik, da me bosta kaj naučila, jaz ogromni učki, veliko pričakovanje, grem, misleč, da mi bosta povedala vse, kar me zanima, pa še kup stvari zraven... POtem nista vedla pa NIČ! vse, kar je mimo prišlo, je bilo "biba". NIsta poznala niti metuljev, niti gosenic (jima ni za zamerit, bili smo še zelo mali, ampak meni se je zdelo pa strašno
), nič, sploh ne, da bi bilo to povezano, nič... Jaz sem bila tako strašno razočarana! Še zdaj se zezamo s to bibo
.
Ja, jaz tudi ne vem, koliko bi potem ta naravna mizica ostajala na mestu - pa saj verjetno lahko malo okoli nesejo, pa nazaj prinesejo, ne? Če maš pač tak malo bolj "liberalen" sistem
. Mi tudi gledamo zunaj naravo, vendar pa je res, da dostikrat tudi kaj not prineseta in bi blo fajn, da bi imeli potem to kam postavit...