OJLA....
RUŠKA: jst sem rodila v nm, naravno, vaginalno, pa ni bilo vse idealno. Lega mojih dveh dvojčkov se je spreminjala iz dneva v dan. Najprej je A dvojček glavično, v 33 tednu se je obrnil v prečno lego in so mi povedali, da bo CR. Čez 14 dni je bila še vedno prečna lega ampak se je glava premaklnila na izhod in še obrazna je bila. Niso vedeli kaj bi, pa so mi rekli, da bomo čakali.... Čakali popadke in da mi odteče voda, ker mati narava ve, kaj dela. jst živčna kot pes, težila vsem, ker mojega dragega ginekologa ni bilo v službi. Obračat pa nisem pustila nobenmu razen njemu, ki mu 1000% zaupam. Ker sem zadnjih 7 dni ležala v bolnici, ker sem bila odprta 3 cm, sem čakala da pride dr. Mijajlović. Ko je prišel v službo sem šla domov in naj bi prišla v petek na napovedan CR. No, jst sem naslednji dan zjutraj prišla v porodno odprta 8 cm in rodilav slabi uri. Svaka čast vsem babicam- moje sta bili Jelka in Verida, sprejeli pa sta me Jovanka in Metka in pa mojemu ginekologu dr. Mijajlović in dr. Koželjevi.lepa izkušnja..... Kar se teže tiče je lahko mal razlike, velik ne, jst sem imela skor isto težo 2450g in 2470g. NIKAKOR ampak res nikakor pa ne moreš rodit vaginalno, če A dvojček ni vsaj blizu glavične lege. Pri medenični se lahko med sabo zahaklata in se zagozdita v trebuhu....Tako, da tista, ki je napisala, da je lahko tudi prvi medenični, pa rodiš vaginalno, to ne drži....
Jst imam lepe spomine na cel porodni blok....Že prvič je bilo lepo, rodit dvojčke vaginalno- ČUDOVITO- vsaj zame..... In mi smo šli 3. dan domov..... lepo ampak pridem pa več ne- mam 3 otroke dost....