samo za informacijo, k je enkrat nazaj tekla debata o mikrovalovkah...
SKRITE NEVARNOSTI MIKROVALNIH PEČIC
< <http://www.cancersalves.com/articles/Microwave.html>
http://www.cancersalves.com/articles/Microwave.html>
Je mogoče, da milijoni ljudi po vsem svetu naivno žrtvujejo svoje zdravje
Za udobje, ki ga nudi mikrovalovna pečica? Zakaj so v Sovjetski
zvezi leta 1976 prepovedali uporabo mikrovalovk? Kdo je sploh izumil
mikrovalovke in zakaj? Odgovori na ta vprašanja vas bodo morda tako
pretresli, da boste vrgli svojo mikrovalovko v koš.
Švicarska klinična raziskava
Prvi, ki je izvedel natančno klinično študijo o vplivih mikrovalov na
hrano in posledično na človeško telo, je bil švicarski znanstvenik, dr.
Hans Ulrich Hertel. Dolga leta je delal kot znanstveni raziskovalec
hrane za eno od večjih švicarskih prehrambenih podjetij, v začetku
devetdesetih let 20. stoletja pa je začel dvomiti v določene proizvodne
postopke, ki so denaturalizirali hrano in bil zato odpuščen s svojega
delovnega mesta.
Leta 1991 je skupaj s profesorjem Univerze v Lozani objavil raziskavo,
ki je nakazovala, da hrana, pripravljena v mikrovalovki, predstavlja
veliko večjo grožnjo za telo kot hrana, ki jo pripravimo s
konvencionalnimi pripomočki (štedilnik ali pečica na plin ali trda
goriva).
Prostovoljci v raziskavi so v intervalih od dveh do pet dni na prazen
želodec zaužili: (1) surovo mleko; (2) isto mleko, skuhano na
konvencionalen način; (3) isto mleko, skuhano v mikrovalovki; (4)
pasterizirano mleko; (5) surovo zelenjavo iz ekološke pridelave; (6)
isto zelenjavo, skuhano na konvencionalen način; (7) isto zelenjavo,
zmrznjeno in nato odmrznjeno v mikrovalovki; (8) isto zelenjavo, skuhano
v mikrovalovki.
Vsakemu prostovoljcu so odvzeli prvi vzorec krvi tik pred obrokom, nato
pa v določenih intervalih po obroku. Izrazito spremembo v sestavi krvi
so pokazali vzorci iz posameznih intervalov prostovoljcev, ki so zaužili
hrano, skuhano v mikrovalovki. Po zaužiti hrani se je namreč z vsakim
naslednjim vzorcem zmanjšala količina hemoglobina in limfocitov v krvi,
povečala pa sta se število levkocitov (belih krvnih telesc) in količina
holesterola.
Povečano število levkocitov hematologi jemljejo zelo resno, saj je to
ponavadi znak patogenih vplivov na organizem, npr. zastrupitve ali
celične okvare.
Za stopnjo holesterola v krvi pa na splošno velja, da se spreminja
precej počasi, medtem ko se je po zaužitju mikrovalovno obdelane hrane
dvignil zelo hitro. In to celo pri hrani, ki sama po sebi ne vsebuje
holesterola, kot je npr. zelenjava!
Dodatna tema, ki je zanimala znanstvenika, je bila energija mikrovalov,
ki v naravi ne obstaja, saj je tehnično ustvarjena. Zato sta izvedla še
poskus s pomočjo bakterij, ki reagirajo na izvore energije z oddajanjem
svetlobe. Ko sta te bakterije izpostavila krvnemu serumu vzorcev, vzetih
po zaužitju mikrovalovno obdelane hrane, se je njihova svetlobnost
izrazito povečala. Hertel je zato sklepal, da se energija umetno
proizvedenih mikrovalov preko hrane prenaša na človekovo telo in ker ni
naravnega izvora, vpliva na telo negativno.
Hertel in Blanc sta torej v grobem ugotovila, da uživanje hrane,
obdelane z mikrovalovi, povzroča:
- povišanje holesterola,
- povečanje števila belih krvničk,
- znižanje števila rdečih krvničk,
- nastanek radiolitičnih elementov (elementi, neznani v naravi).
Tehnični pogled na mikrovalove
S to majhno, a zelo dobro nadzorovano študijo, sta znanstvenika
dokazala, da kuhanje z mikrovalovi spremeni hranljive snovi v živilu,
njihova spremenjena sestava nato vpliva na spremembo krvne slike pri
človeku, ki je takšno hrano zaužil, to pa ob nadaljnji uporabi vodi v
okvaro celotnega človekovega organizma.
Kaj, torej, mikrovalovi dejansko so in kaj počno, da tako izrazito
negativno vplivajo na hrano?
Umetno ustvarjeni mikrovalovi so zasnovani na načelu spreminjanja toka
oziroma polarnosti. Atomi, molekule in celice, ki jih zadene tako močno
elektromagnetno sevanje, so prisiljeni k spreminjanju svoje polarnosti
od 1- do tudi 100-bilijonkrat na sekundo! Noben atom, molekula ali
celica kateregakoli organskega sistema se ni sposobna dlje časa upirati
tako agresivni in destruktivni moči niti v nizkoenergetskem območju
milivatov.
Od vseh naravnih elementov (ki imajo svojo polarnost) reagira kisik v
molekulah vode najbolj občutljivo. In prav to njegovo lastnost izkorišča
tehnologija kuhanja z mikrovalovi - toploto za kuhanje namreč ustvarja
>>lomljenje<< v molekulah vode, povzročeno s silo mikrovalov. Struktura
vodne molekule je tako razbita, molekula je na silo deformirana in zato
po kakovosti neprimerljiva z naravno.
Proizvajalci mikrovalovk vztrajajo, da hrana, pripravljena z
mikrovalovi, ne vsebuje nič več spremenjenih snovi kot hrana, ki jo
skuhamo, spečemo ali kakorkoli drugače pripravimo po konvencionalnih
postopkih. Vendar toplota pri slednjih izhaja iz zunanjega vira in se
širi postopno od zunaj navznoter, pri čemer ne spreminja molekul v
nenaravne oblike, medtem ko mikrovalovi sami po sebi ne grejejo, temveč
ustvarjajo gretje znotraj celic in molekul - tam, kjer je voda in kjer
lahko zato z nenaravnim lomljenjem molekul spremenijo njihovo energijo v
toploto.
Industrija ne izbira sredstev pri ščitenju svojih interesov
V zadnjih desetletjih se je nabralo že precejšnje število znanstvenih
študij in prispevkov, ki z vso resnostjo opozarjajo na izredno nevarne
učinke sevanja mikrovalov na žive organizme. Zato je prav neverjetno,
kako malo naporov je vloženih v iskanje drugačnih, bolj naravnih
tehnologij, ki bi nadomestile mikrovalove. In ne le to, v ZDA so izredno
redke tudi raziskave o učinkih mikrovalovno obdelane hrane na naše telo
- ne lotevajo se jih niti na univerzah niti v inštitucijah zvezne vlade.
Resda raziskujejo, kaj se nam lahko zgodi, če pustimo odprta vrata
mikrovalovke med delovanjem, ne zanima pa jih, kaj se dogaja s samo
hrano, čeprav je precej logično, da sila, ki lahko poškoduje naše telo,
potemtakem poškoduje tudi hrano. Se ne bi, torej, morali vprašati tudi,
kako tako poškodovana hrana vpliva na naše telo?
Evropski znanstveniki posvečajo temu vprašanju veliko večjo pozornost, a
žal pri tem neredko naletijo na skorajda nepremagljive ovire. Tudi
doktorja Hertel in Blanc, omenjena v zgornji raziskavi, sta se morala
soočiti z njimi. Takoj po javni objavi njunih izsledkov je skočilo na
noge švicarsko združenje trgovcev z električnimi aparati za
gospodinjstvo in industrijo (FEA). Pritisnili so na predsednika sodišča
v Seftigenu (švicarski kanton Bern) in dosegli, da je izdal prav
nerazumno odredbo. Marca 1993 je bil dr. Hertel obtožen >>vpletanja v
trgovsko dejavnost<<, hkrati pa je dobil tudi prepoved nadaljnjega
objavljanja svojih izsledkov. Toda Hertel se ni vdal in se je dolga leta
boril proti tej odločitvi. Tako je leta 1998 njegov primer prišel na
mednarodno sodišče za človekove pravice v Strassbourgu, ki je odločilo,
da so bile kršene znanstvenikove osnovne pravice in tudi njegova pravica
do svobode izražanja. Švica mu je bila tako primorana izplačati
odškodnino.
Škodljivi mikrovalovi niso od včeraj
Pri vsem, kar ste prebrali do tega mesta, je morda najbolj osupljivo
dejstvo, da smo v letu 2009 in še vedno pišemo opozorila o nevarnosti
mikrovalov ? Osupljivo zato, ker so nemški znanstveniki raziskovali
mikrovalove že med drugo svetovno vojno (na Humboldtovi univerzi v
Berlinu), ruski pa takoj po njej (na Inštitutih za radio-tehnologijo v
Kinsku in Radžastanu) - in oboji so prišli do enake ugotovitve:
izpostavljenost (tako osebna kot hrane) mikrovalovom je za človekovo
zdravje izredno nevarna. Podrobne učinke, ki so jih dokazali, lahko v
grobem združimo v tri kategorije:
1. rakotvorni učinki (predvsem zaradi spremenjene strukture molekul
hrane, ki jih telo ne prepozna),
2. uničenje hranljivosti živil (podobni razlogi kot zgoraj),
3. biološki vplivi pri osebni izpostavljenosti (vdor v človekovo
energijsko polje in degeneracija celične napetosti).
Zaradi teh ugotovitev so v nekdanji Sovjetski zvezi zakonsko prepovedali
uporabo kakršnihkoli aparatov z mikrovalovi. Po Perestrojki in vzponu
tržnega sistema so to prepoved preklicali...
10 razlogov, da vržete mikrovalovke iz svoje kuhinje
Če združimo izsledke švicarskih, ruskih in nemških raziskav, si
preprosto ne
moremo več zatiskati oči pred škodljivostjo uporabe mikrovalovk, ne
glede na
vso njihovo priročnost. Premislite:
1. Redno uživanje hrane iz mikrovalovke lahko dolgoročno povzroča trajno
poškodbo možganov, ker zmanjšuje električne impulze v možganih
(depolariziranje ali demagnetiziranje možganskega tkiva).
2. Človeško telo ne more presnoviti (razgraditi) neznanih stranskih
produktov, ki nastajajo v mikrovalovno obdelani hrani.
3. Z rednim uživanjem hrane iz mikrovalovke se lahko spremeni in/ali
uniči
proizvodnja ženskih in moških hormonov (naša mladina: kor redno uživa
hitro
hrano iz kioska, kjer vse svoje >>krasne<< izdelke grejejo z mikrovalovko,
torej tvega sterilnost!).
4. Učinki stranskih produktov hrane iz mikrovalovke vplivajo na človeško
telo na dolgi rok.
5. Minerali, vitamini in druge hranljive snovi v hrani se pod vplivom
mikrovalov tako spremenijo, da človeško telo od njih nima skoraj nobene
koristi več, vsrka pa spremenjene elemente, ki jih ne more razgraditi.
6. Minerali v zelenjavi se pod vplivom mikrovalov lahko spremenijo v
rakotvorne proste radikale.
7. Hrana iz mikrovalovke lahko povzroča raka na želodcu in prebavilih -
trebušni slinavki, debelem črevesu ipd. (pomislite na vse večje število
tovrstnih obolenj tudi pri nas!).
8. Daljše uživanje hrane iz mikrovalovke povzroča povečanje števila
rakastih
celic v krvi.
9. Redno uživanje mikrovalovno obdelane hrane slabi imunski sistem telesa
zaradi sprememb v krvnem serumu in limfnih žlezah.
10. Uživanje hrane iz mikrovalovke povzroča slabšanje spomina in
koncentracije, čustveno nestabilnost in padec inteligence.
Je vaša mikrovalovka še vedno v kuhinji?