IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Jst pa ne delujem po tem principu, torej je tukaj prišlo do kratkega stika.
Ker lahko ti meni verjameš, da moj mož ni kurbir, trdit pa tega vseeno ne moreš, ker v resnici ne veš.
Ne rabim vedeti. Ne zanima me, da raziskujem in ne zanima me da zvem. Zaupam v tvojo zdravo pamet in presojo. Kot ce jaz recem - moj moz je dober clovek. Kateri razlog imas, da sumis, da je dober clovek. zakaj bi mi sploh skusala dopovedati, da morda ni?
Na pamet mi ne pada trdit tudi, da ni res, da ni kurbir. To pravzaprav sama pocnes. Trdis, da kljub temu , da Pia ne vidi zasvojenosti v zadevnem igranju igric na vsak nacin hoces dopovedati, da je zasvojenost ali, da vsaj cez cas bo. Zakaj?
Tako jaz razumem trditve v stilu To je res/to ni res. Jaz trdim samo tiste stvari, za katere sem prepričana, da so resnične. Torej poskušam, da trdim predvsem za sebe določene stvari in se izogibam trdit nekaj za druge ljudi, sploh pa za ljudi, ki jih sploh ne poznam. Za njih lahko samo verjamem, da je res.
Ce verjamem, da je res (sem ze napisala, da Pii zaupam, da je to res) naj pisem.... s pogojnikom.. ??
Kako naj bi pravzaprav po tvoje zapisala, ce ji zaupam, oz,. verjem, da je res kar je napisala? Kako lahko reces da je majca bela, ce se nisi prepricala... samo verjames, da je ta barva bela barva, ker so ti tako rekli v otrostvu. Ce bi pogledali tvoje poste, kaj menis koliko trditev bi nasli, ki jih po tvojem mnenju ti ne pises?
Jaz zaupam, verjamem,
prepricana sem... da je Pia resnicoljubna in da govori resnico. Ni pa nujno, da je njena resnica, moja resnica, enaka tvoji. Ne bi pa sla v razpredanje o absolutni resnici.