Podpis pod najo. Nama se je OBEMA že parkrat frčkalo, ko sta bili non stop bolani! Šefi v službi so že križem gledali, delo se nama je kopičilo, malidve pa kar nista ozdraveli, oz. sta takoj kako novo virozo prinesli... POtem sta jo še meni podelili in še ko sem šla v službo, sem bila ko cunja, itd...
Ampak jaz se tolažim s tem, da otroci, ki so veliko bolani, po statistiki odrastejo v bolj zdrave odrasle ljudi. Tako da ni res, da ti niti to ne uspeva! Super ti uspeva! Malidve imata mamico in očija, na katera se lahko zaneseta! To je največ, kar moraš zdaj od sebe dat! Seveda si želiš sproducirat še kaj drugega, vendar kadar so otroci bolni, je to resnično zelo težko (no, nekateri pravijo, da je mačji kašelj, ker naj bi bolni otroci tako samo spali in imaš cel ljubi dan, da se po glavi čohaš, ampak ne vem, kake otroke imajo - moji niso taki - ne bolni ne zdravi ).
Glej na čas z nijma kot naložbo za takrat, ko bosta zdravi. Midva sva ravno zadnjič ugotavljala, da vedno ful napredujeta, kadar sta bolani: Lejla se je en kup besed naučila, Ronja zdaj veliko bolj gladko teče kot je pred 14imi dnevi, itd... Očitno jim skupni čas paše .
to ni nobena poporodna depresija... to je zato, ker si cele dneve med 4 stenami z bolanimi otroci....
Jaz bi tudi na tole stavila. Meni se tudi začne kisat, kadar nekaj tednov zapored ne morem na plavanje in nimam tistega svojega ventila, pa čeprav je samo 1 ura na teden...
Vzemi si tudi ti nekaj - če je to šport, sploh super, boš ubila dve muhi na en mah. Pa nehaj se zaboga kritizirat! Super punca si! Kile gor ali dol, saj če si presuh tudi ni lepo (jaz sem si bolj grda, kadar imam 2 kiili manj kot zdaj kot če imam 3 kile več, recimo - pa ne samo sebi, tudi drugim).
Se pa malo strinjam s spontanim: vsi imamo kdaj obdobja, ko smo nesrečni, ker pač nič ne gre po načrtih. Pa zato ne rabimo nujno psihiatra. Lahko on pomaga, če je dober, lahko pa tudi prijatelj. To ti pove tudi vsak dober psihiater, sem ravno zadnjič brala to v intrevjuju z Milovanovićem.
Prijateljeva punca se je recimo zaljubila in to je zvedel na svoj rd. Pa me je poklical in sva debatirala kake 3 ure... Na koncu se je počutil boljše (tako je vsaj on rekel, pa nekak je najbolj poklican zato, da pove). Pa nisem psihiater, nimam nobene take izobrazbe, nobenega treninga ali tečaja... Samo rada ga imam (kot prijatelja, da ne bo nesporazumov). Pa je bilo že to dovolj.
Meni se zdi, da janapan še ni ne vem kam zabredla, je pač žalostna, da nič ne gre tako, kot bi rada: otroka sta bolna, stanovanje je bomba, zase nima časa in zato si ni všeč, ne fizično ne psihično,... kar je lahko normalna posledica tega, da si zaprt doma, se trudiš na vse kriplje, pa vseeno vse poka po šivih. PO moje smo že vse bile tam...
Jaz bi ti predlagala, da najprej vse to zaupaš partnerju, ker te on najbolj pozna in najbolj ve, kaj bi ti lahko pomagalo in ti lahko to omogoči (da pazi otroke in te "nažene"). potem se lahko pogovoriš še s kako prijateljico, pa mogoče greš malo ven, da vidiš, da se fantje še vedno ozirajo za tabo in da drugim nisi tako grda, kot se zdiš sama sebi. Ne mislim, da je prav svoje probleme reševat na način,da si ego pumpaš, ampak če pa včasih pogledaš nase še iz drugega zornega kota, pa dostikrat prav pride
.
Drži se, prazniki so tu, če boste malo doma, se bosta pa tudi pozdravili in vam želim veliko zdravja drugo leto! (no, tudi letos, samo za zdaj je verjetno že prepozno...)