[
kje pise da odrasla oseba ne more bit pogosteje bolana kot moj otrok?...
Ne vem, kje "piše", ampak je dejstvo, da so otroci večinoa pogosto bolni. Kot povsod, ap so tudi izjeme. Zagotovo je kar nekaj otrok, ki niso nikoli bolni in nekaj, ki so manj, večina jih je pa pogosto.
Jaz npr. sem bila v zadnjih 3,5 letih zase na bolniški le 1 dan. Za moja otroka pa več kot 40x. Amapk imam tako službo in delodajalce, da se da vse zmenit, delo pa tudi opravim, ko je za opravit - če sme na bolniški, naredim pa popoldne, ko je mož doma ali pa čez vikend, v skrajni sili čez noč - ampak se ne dogaja pogosto.
Ne vem zakaj te delodajalec ne bi smel vprašati, če imaš otroke ali ne......po moje te povsem upravičeno to vpraša.....
V bistvu te ne sme vprašat. To so osebne zadeve. Delodajalca uradno ne sme zanimati nič iz tvojega privatnega življenja. Ko sem bila na razgovoru za mojo 1. službo (ki je bila vse prej kot bajna, ampak bila je služba za moj poklic) me je direktorica vprašala, kaj pa poroka, otroci - sem bila v sebi zelo jezna, zaradi vprašanja (predvsem zato, ker sem si mislila, kako potem v tem opdjetju to naprej zgleda, če te že na začetku zbombardirajo) in sem ji odgovorila- ja, poročila se bo in otroke bom imela - ne jutri, ampak JA. Je rekla, ja, saj nekateri imajo otroke pri 40ih (kot ona - sem izvedela kasneje) - sem rekla, ja nekateri pa pri 20ih - jaz bom nekje vmes. Začuda so me vzeli v službo...
Samozavest res nekaj šteje - ampak ne nadutost - nekateri to kar malo zamenjajo
Pa srečno z iskanjem službe.