06.02.2011, 18:57
929
Hmm, ok, mogoče je res bolj napadalno napisan prejšnji post , ker mi gre na živce to posploševanje kar tako! Ampak s tem tvojim postom pa ne kažeš ravno neke tolerantnosti - obsojaš torej vse (tudi mene), ki ne dojimo in nimamo zdravstvenih opravičljivih razlogov? Jah, ok - tvoja stvar. Na srečo še vedno lahko svobodno izbiramo kaj in kako bomo kaj počele v življenju! Ampak hujše pa je vsaj za nekatere tvoje pojmovanje dojenja. Po tvoji definiciji jih potem res malo doji in veliko mamic, ki imajo v začetku težave in pač dodajajo (npr. da si vsaj malo oddahnejo in da otrok vendarle ni lačen - pa lahko samo na začetku ali pa ves čas dojenja), bo verjetno užaljenih, če po tvoje sploh ne dojijo . Celo LLL nima tako strogih kriterijev... Pa če bi nadaljevali po tej analogiji - če ženskam ne rata polno dojit od začetka - v katero kategorijo potem spadajo? Med tiste, ki imajo zdravstveno opravičljive razloge ali med tiste druge, ki so sebične (ker se niso dovolj potrudile npr.?) Ok, to je že provokacija...bom nehala...
Glede tistih, ki iz estetskih razlogov niso dojile - Ja, so po mojem mnenju kure. Ampak jim ne zamerim tega, da ne dojijo, pač pa to, da so tako neumne, da so sploh zanosile, če jih tako skrbi izgled. Pa ok, če je bilo to po nesreči, a med nosečnostjo se nikoli niso v ogledalu videle?
Glede zmanjšanja števila žensk, ki ne dojijo pa ti je že juhica odgovorila, če ne verjameš, pa poišči kakšno statistiko porodnišnic ali pa vprašaj pri svojem pediatru ali ginekologu (lahko pa tudi LLL). Tako da tudi vsa ta gensko spremenjena hrana, onesnaženo okolje nimata takšnega uničujočega vpliva na to. - Mogoče bolj lastna sebičnost?!?
Eh, bom zaključila - naj vsaka počne tako, kot ji najbolj ustreza in naj ne obsoja kar tako drugih, ki pač živijo in delajo drugače. Svet ni samo črnobel - obstajajo namreč različni odtenki sivine (eskimi bi rekli, da tudi beline ).