IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška
vedno vedno vzemi v zakup da ena malo resnejša viroza otroka oskubi do kosti..otrok MORA imeti zalogice!
Ha ha, pri nasi se pediatrinja ni mogla verjeti, da je naša pri 39 stopinjah in totalno zabasanem nosu, vidno prizadeta zaradi viroze, vseeno mislila na hrano
. Pa so ji dali enkrat neko blazno grozno tableto za poejst. So ji jo zmešale z vikikremo. In je naša rekla, da bi še? DA ne omenim, da je tableto potem pojedla na suho, samo zdrobila sem jo z žlico. No problem, samo da se lahko poje. Niso mogli verjeti. No, vsaj s tem nimam problemov. Na sirupe je pa itak nora.
In ko je imela res hudo slinavko z gnojnim vnetjem dlesni zraven in polnimi ustami aft, je ona vseeno jedla in pila vse! Jaz že pri eni afti trpim, ona pa se ni dala motit. Malo je sicer jamrala zraven, ampak jedla pa je. In naša še NIKOLI ob bolezni ni shujšala. Kvečjemu je malo manj jedla, ampak to manj je tako, kot nekateri otroci normalno pojejo. No, saj pravim, sreča je, da se nam ni treba bati dehidracije, trkam.
Kaj čmo, po mami je, tudi jaz se borim z mojim apetitom, ves čas bi lahko jedla. Naša dečva se zjutraj zbudi in reče, da bo za zajtrk jedla mesek in krompir?? Poje 2 jajci za zatrk, pa gremo na kavo in zmaže še rogljič, pa popije 2 dcl soka z vodo in poje še vse piškote, ki jih dobiš zraven kave. HALO?! Pa kam da? Ji dostikrat rečem, da ji bo trebušček počil, če bo toliko jedla!
Pa ni ravno nek aktiven otrok, je bolj umirjena, prej sedi in bere knjigo, kot da bi tekala naokoli. Skratka, vidim, da bo revca celo življenje gledala hrano in se bo morala nazaj držat, kot mamica... K sreči imamo bolj na izi prehrano doma, ker imamo za drugega družinskega člana dieto, ki preprečuje belo moko, bel sladkor, segrevanje maščobe (razen kokosovo maslo), svinjino, suhomesnate izdelke...tako, da po mojem tudi to pripomore k temu, da na videz ni debela.
Ma ja, vseeno mi potegne včasih živc, ko pojemo zjutraj zajtrk, nekam gremo in pridemo do tja in je ona že na smrt lačna...............