IZVIRNO SPOROČILO: osamljena
...imam preveč časa ...
Mislim, da to ni edini vzrok. Da nisi ti edini vzrok. Glede na to da si na začetku govorila precej nedoločno, je bilo to samo nedoločno predvidevanje.
IZVIRNO SPOROČILO: osamljena
... vidim družinice in pa predvsem očke z otroci me to potem prizadane ...ker dela in ne, ker poseda nekje z prijatelji...... zamuja odraščanje otrok
...sploh ni jasno zakaj to počnem....škodim sebi in nikomur drugemu....
da je premalo doma. To sem samo omenila kot en primer kako jaz narobe reagiram
Prepir je gotovo napačna reakcija. Povod, ki pa povzroči pa prav gotovo ni brezvezen. Dejstvo da oče dela in ne poseda s prijatelji popolnoma nič ne spremeni dejstva, da ni z otrokom. Otrok potrebuje očeta, bližino. Mislim, da imaš bolj prav kot si misliš.
Nič ne more otroku nadomestiti očeta, še najmanj pa darila in ugodnosti. Konkretno. Mislim da "čutiš" prav. Otrok vsakič znova dobi sporočilo DA JE ZA OČETA POMEMBNEJŠE DELO KAKOR ON. "Ne, ni res." "Rad ga ima, za njega dela." Lahko. Ampak sporočilo, ki ga otrok dobi je eno samo,
moje potrebe po bližini z očetom so manj pomembne od "odraslih opravil".
( on pač največ izkazuje ljubezen z dragimi darili )
Tudi ti dobivaš stalno ISTO sporočilo. Darila so bolj vredna kot tvoje želje, kot ti, saj "odtehtajo".
"Ja zakaj pa ti tega ne narediš in z veseljem ti bom vrnil poljub in voščilo lahko noč..."
sploh se ne gre za te malenkosti,
Pa kako naj si pomagam, da tega ne bi počela?
Resnica je, da to niso malenkosti. To je VSE. Ti to čutiš. On tega ne razume. Morala se bosta oba naučiti, ti njega z vzgledom, on s pripravljenostjo in dejanji. Resnica je da OBA nekaj počneta kar bi bilo bolje da nebi.
Poglej disfunkcionalnost vajinega odnosa - proces, ki se ga ne zavedata:
Bolj kot se ti zdi on neljubeč / (...,ipd) bolj mu očitaš, bolj je on prizadet in je še manj ... in ti očitaš še bolj,..... in vse to počasi raste toliko časa da ni več vzdržno. Ravno to kar tebe sili v eno reakcijo, potegne njega še bolj tja zaradi te reakcije , in stvar samo še raste....
kar nekaj popade nek hudič in dejansko se takrat sploh ne zavedam,
da me bo imel en dan pol kufer, ker jaz bi že imela njega, če bi on to počel.
A ti je sedaj kaj bolj jasno? Odnos je že toliko iziritiran, da njegovo dejanje (nedejanje) pritisne na tvoje najbolj razdraženo mesto. Normalno je da človek prvo zavpije in odskoči, če mu kladivo pade na že poškodovan prst. In normalno je da se on odmakne od kladiva še bolj vsakič ko mu pade na glavo.
da si ta ubogi človek nikdar nič ne privošči in ga vedno skrbi samo, da smo mi uredu...
Ta človek ni ubogi zato ker dela. Ubogi je zato, ker vama NE ZNA dajati tistega kar potrebujeta. Moral se bo naučiti. In tudi ti. Če je v svoji družini naučil od svojega očeta, da je pomembno otroku kupovati darila potem ne zna niti ne more dajati sebe.
V moji glavi je samo, da bi moral tudi on biti z nami, da posel ne more biti bolj pomemben od družine, da je zaradi tega ker je v službi in ne z nami slab oče
Za mene je to zdrava zahteva. Glede na to da dobivaš draga darila verjetno dobro veš, da te denar ne more osrečiti. Ti želiš da te osreči on, z odnosom do tebe. Ampak on tega ne pozna, ne more razumeti.
Vajin problem daleč presega tvojo krivdo ali zgolj "preveč časa". Po vsem kar si povedala boš morala razkriti kaj res pomembnega, da bom spremenil mnenje.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.11.2010 13:24:41 >