Zakaj pa pravzaprav moraš iti tudi ti k maši, če ti je to v zelo veliko breme?
Mislim, da je napisal, da zato, ker to njej veliko pomeni. Kot gremo v bistvu vsi kam ljubim na ljubo. Samo da on to dela vsak teden že več kot 10 let...
kambiatek, jaz ti čisto verjamem, da se ona ni samozadovoljevala. Poznam kar nekaj globoko vernih ljudi obeh spolov in dejansko jih ima večina vsaj majhne težave v spolnosti. Nekateri so bolj odprti in o tem govorijo, pa so vseeno presenečeni, da jim lahko pomaga en ateist, ki itak nima pojma o vsem skup (besede ene prijateljice, kako je bila presenečena nad tem, odkod je pomoč prišla;).
To je verjetno zato, ker težko odmisliš, da zdaj je pa to vse lepo in prav, kar je bilo do včeraj najstrožje prepovedano... Tisti, ki imajo samo malenkost liberalnejšo versko vzgojo, pa teh problemov praviloma nimajo, čeprav hodijo vsi v iste cerkve in verjamejo v istega boga. Vendar zna biti ta frustracija kar huda, vsaj, kolikor sem se pogovarjala. Meni je bilo kar hudo. Ker kolegici je dejansko zelo nerodno že, če kdorkoli omeni karkoli, kar se nanaša na spolnost, njej je vse v zvezi s tem gnusno. Otroke ima pa rada in ima zelo smisel zanje (svojih še nima).
Ne rečem, da je to nujno razlog, sploh ne - lahko je tudi spolna zloraba ali kaj tretjega, kar ji je zatrlo nagon (ker se strinjam z bakfarkom - tole obsesivno čiščenje in redno življenje, ko vse narediš do roka, ko je vse tipitopi... je navadno pokazatelj zatrtih nagonov). Je pa tudi možnost.
Zato mislim, da bi se lahko mogoče iz te strani približal - skozi vero, glede na to, da ji ta toliko pomeni... Morda se začneta pogovarjat o bogu, ki je simbol ljubezni, pa kaj je ljubezen, pa ji poveš, v čem vsem ti vidiš njeno ljubezen in ona tebi, v čem jo vidi ona tvojo. Potem se pogovarjata dalje, o tem, kaj bog dovoli in česa ne in kaj podpira in česa ne... In če je bog ljubezen, potem verjetno nima nič proti (tega verjetno ne smeš tako povedat, moraš bit malo bolj takten, samo jaz sem ateistka, pa ne znam tega tako lepo taktno povedat, ti boš verjetno bolj vedel, kaj je sveto in česa se ne sme omenjat).
Potem pa, ko bo pogovor že bolj intimen, jo vprašaj, kako se je počutila POTEM, kadar ji je bilo v postelji s tabo všeč. Ali je imela občutek krivde, jo je bilo sram samo pred sabo in pred tabo? če dobiš na to odgovor, potem lahko po moje še daleč prideta...
Verjetno ne bosta tako daleč v intimo zajadrala v enem samem pogovoru, ampak vztrajaj pri tem, da gradiš en tak zaupen odnos, kjer se lahko tudi take stvari pogovarjata. Samo ne začet direkt: zakaj pa ti ne seksaš z mano? Ker se ti bo samo ukokila in ušla. POizkušaj se ji približat iz njene smeri, mogoče se tudi pogovoriš z vašim župnikom, ker ga verjetno bolj smatra za avtoriteto in bo bolj verjela, da to ni nič narobe, če od njega sliši... Ampak najprej bi jaz poizkusila ustvarit intimo med vama.