IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy
Kar sem na ringaraji, me vedno znova fascinira tvoj egoizem. Mogoče, da pride v življenju kdaj prav, da ti egoist ampak je lepo pomisliti tudi na tiste, ki v tem trenutku nimajo pravice do svojih pravic. Tvoje otroke.
Moja otroka imata pravico. Lahko rečeta, da ju moti (vendar še nista). Če bi to rekla, jaz sicer ne bi postala nekadilka, je pa veliko možnosti, da bi nehala kaditi v njuni neposredni prisotnosti.
Omenjaš tudi nezdravo hrano in alkohol. Kolikor je razbrati iz tvojih postov, tudi pri tem ravno ne skopariš.
Katera hrana je zdrava in katera ne - o tem bi se tudi dalo debatirati, v prisotnosti otrok pa nikdar ne pijem alkohola in nisem nikoli vinjena.
Sem daleč od popolne matere, vendar če imam možnost, kar jo ti imaš, izberem tisto, ki je težja zame a boljša za otroke.
Tudi jaz. Skoraj povsod. Ne pa pri cigaretih. Če to pomeni, da sem sebična (oz. egoistična, po tvoje), potem pač sem.
Biti egoist ni kaznivo.
IZVIRNO SPOROČILO: krtačka
Sicer pa se je v eni temi "hvalila" kako otroci jedo samo svin.jarijo. Tako da to vse pove o njej.
Nikjer se nisem hvalila, da moja otroka jesta svinjarijo. Sem pa marsikje tako rekla, kakor tudi napisala, da moja otroka (pa jaz tudi, da ne bo pomote) jesta fast-food. Katerega jaz
ne smatram za svinjarijo. In tako smo spet pri različnih mnenjih o isti stvari.
Da kaj takega izjavi mati dveh otrok. Pa v dno duše bi me bilo sram. Ne pred drugimi, pred samo seboj. To mi da (vsaj meni) vedeti, da ti je popolnoma vseeno za zdravje svojih otrok. Oziroma da se ne zavedaš, kaj s svojim početjem počneš, nimaš dovolj v zavesti kako jima škodiš.
Takšno je pač tvoje mnenje. Mene
ni sram, ker sem kadilka in mene
ni sram, ker kadim vpričo svojih otrok. Če to, da mi je za njuno zdravje vseeno, presojaš izključno po tem, potem naj tako tudi ostane. Nimam ne želje, ne potrebe po tem, da bi spreminjala tvoje mnenje in/ali mišljenje, prav tako pa tvoje mnenje oz. mišljenje o meni ne bo spremenilo mojega načina življenja. Če se ti moja otroka smilita, me (oprosti za cinizem) prijavi na CSD, da sem neprimerna mati, ker kadim vpričo njiju in ker jima dovolim jesti v McDonald'su.
Moi - sem otrok kadilke.