seveda ne. vsako delo ki ga opravljaš, naj bi delal s srcem, ne? ali kakor pravi Aristotel - Pleasure in the job puts perfection in the work.
Aristotel bi to v lat. povedal, ne v ang
. Sicer on ni kaj dosti delal, ker je bil pač filozof in elita in je imel sužnje, da so delali zanj. Tako da...
Sicer se pa strinjam z njim.
Lej,
so hobiji, ki so združljivi z družino in malimi otroki in so hobiji, ki jih moraš izvajat stran od malih otrok. Jadralno padalstvo, potapljanje, kuhanje mila, lesna delavnica... to vse je zelo zanimivo, ampak čisto nič od tega ne dovoljuje malih otrok, ki ti pod nogami letajo. Ker so stvari nevarne in se jim lahko kaj zgodilo. Lahko kdaj pridejo z mami pogledat, vendar je to to: to ni isto kot it v trgovino, ko se lahko vsi skup zabavate, ko ti mali pomagajo nalagat v košaro, ko iščejo tapravi jogurt, ko v vrsti pred blagajno poimenujete vse sadje, kar ste ga videli, ipd...
Skratka: v kuhanje in nakupovanje jih lahko vključiš, v pravo lesno delavnico pa ne. Lahko skupaj z ročno rezljačo izrezljate konjička in ga pobrusite, ampak to je daaaleč od lesne delavnice, kjer je polno žag, kjer se vrtijo tračni brusi in če ne drugega, je ogromno lesnega prahu v zraku, ki ni glih dober za male otroke. Tako da takrat on ne bo z otroki.
In tebi je mogoče sprejemljivo, da pač mož ni vsak dan tudi z otroki, vendar vsem pa ni - njej recimo ni, kolikor sem uspela razbrat. Ni edina taka, niti nisi ti edina, ki se ti ne zdi nič slabega, če se dalj časa ne vidite - samo različni smo in rečt: saj meni tudi ni hudega, pa to delam, ni vedno fer. Meni tudi ni nič blazno hudega, če spim 4 ure na noč (kadar sem zdrava), večina bi se pa zelo kmalu sesula. Različni smo.
Zato pač človek, ko ima družino in dokler so otroci majhni, nekoliko omeji svoje "egoistične" hobije (torej tiste, kjer je sam, brez družine, kjer otroci ne morejo bit zraven) in da prednost tistim svojim zanimanjem, ki se jih da priredit tako, da bodo lahko zraven tudi otroci, da bo tudi njim zanimivo, sploh takim, ki jih lahko delate vsi skup.