IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
Ok, sem vedla da se bodo oglasile tiste perfektne mamice, ki svojega sončka nikoli ne prizadanejo...
Da še malo obrazložim: Mali gre sedet na stolček, ki ga uporablja pri hranjenju. Privežem ga, ker ga vedno, drugače pleza ven in se lahko poškoduje. Gre v kopalnico, ker imamo tam "ohlajanje" za vse otroke. Če bi ga pustila prosto v kopalnici, bi plezal na školjko, umivalnik in bi si lahko kaj neredil. Otrok Točno ve, zakaj je v kopalnici in da ga bova z očetom prišla iskat. Ne sedi v temi in ni privezan z vrvjo (mojbog, kakšne idejeuser posted image ). Dere se, ker se dere tudi za vsako figo ki ni po njegovem. Npr, da mu dam napačen kozarec... Mislim, da ne doživlja kake travme tistih par minutk. (res kratek čas) Sicer sva poskusila tudi samo z odvzemom dude ali igračke, ampak je vseeno hodil ven...
Ko pride iz kopalnice gre v posteljico, ga polupčkam, pokrijem, dobi igračke in potem vsi trije lahko mirno zaspijo.
K njemu v tamalo posteljico žal ne morem it spat. Pa tudi ne vem kako bi gledala ostaladva, če bi on vedno zaspal z mano, onadva pa samauser posted image
Zvečer uspavam še novorojenčka, ki zna biti precej jokav in me potrebuje. Uspavam ga po več ur. Med dojenjem res ne morem 20x nehat dojit in nositi bratca nazaj v posteljico. To govorim, ker sem vsaj 2x na teden zvečer sama.
No, kakšne alternative bi pa ve še poskusile? Res bi rada slišala še kakšne ideje, namesto obsojanje. Vsak starš (ki je pri zdravi pameti) že ve kaj je najbolje za njegovega otroka in za celotno družino, da funkcionira...
Sem vedela, da je tako... Za moje pojme, se ne rabiš tu "opravičevat", ker si skrbna mamica. Ne vem zakaj je enim tak smisel nekomu pripopat nalepko "slab starš".
No, zdaj, ko ste se naobjemčkale, poljubčkale in pocrkljale med seboj... Mislim, da je bilo večini že v prvi fazi jasno, da gre za varnostne pasove. Zame noben karakter otroka (nevodljiv ipd.) in nobena preobilica dela, ni opravičilo za takšnen način vzgoje z zastraševanjem. In to, da otroka najprej pustiš privezanega in zaprtega samega v kopalnici, nato pa ga polupčkaš da v miru zaspi
- srhljivo. Se pa strinjam, da nismo me tiste, ki bi se nam rabila opravičevati ali polagati račune.