sem mislila samo spremljat to temo... sam zdej se moram pa še mal oglasit
ulli, od začetka sem te totalno razumela in nekak podpirala v tem, da je vse prekmalu, prenagljeno itd., ampak vedno bolj se mi dozdeva, da je fant tebi tko al tko v napoto. ker so vedno neki novi izgovori, na koncu celo to, da bo vajin skupni otrok prikrajšan zaradi njegove morebitne prisotnosti in da si dojenček zasluži vso pozornost očeta, mislim, a pol nej pa kar odpiše prvega sina
in ja, večinoma so otroci dodeljeni materam, pa zato mogoče nove partnerice ne pomislijo, preden se resno zapletejo z moškim, ki ima že otroka od prej, da se to lahko tudi spremeni... da lahko otrok izrazi željo, da pride k očetu in da se oče dejansko s tem strinja... in ne vem, zakaj bi mogla bit otrokova biološka mama a priori slaba, brez živcev, zakaj bi si želela znebiti otroka in vse ostalo otrok je skoraj toliko star, da bi skoraj lahko šel v dijaški dom, valda da ni nič narobe, če gre k očetu, če se vsi normalno zmenijo (kar se pa v tem primeru ne in to je meni edini problem sploh)... sploh ne, če sam izraža to željo in če to počne že dlje časa... je res, da si verjetno malo po svoje predstavlja življenje pri očetu, bolj vikendaško in počitniško, ampak če bi ga npr. vzeli za en mesec počitnic, določili pravila itd., se jih držali, ga pa mogoče ta ideja selitve celo mine, ko bi videl, da ne bo nič bolj svoboden itd. kot je bil doma... ampak tu vsi problemi, ki so in ki se pojavljajo, ne bi smeli izvirati iz otroka, ampak iz moža avtorice teme... ker je na njem, da uredi stvari doma in verjetno tudi, če urejate stvari čez 2 leti in se on tega ne postopi na starševski način, bodo isti problemi kot sedaj, tu otrok nima kaj, novorojenček tudi ne, oče obeh pa!
ne vem, res, kako si vi to predstavljate... da bi bile npr. samohranilke z novim partnerjem, bi od njega pričakovale vse živo... sprejetje otroka, sodelovanje pri vzgoji, vožnjo na hobije, ko ve ne bi imele čase in vse kar še pride obveznosti z otrokom, če tega ne bi počel, bi bil pa v očeh večine sodelujočih en ... ko bi pa ve mogle prevzeti vlogo "mačehe", pa kar naenkrat vse te zadeve, ki so za "očime" tako samoumevne, odpadejo tudi pomoč pri nalogah, vožnja v šolo, vzgoja... tako elementarne zadeve, ki so pač domena samo bioloških staršev, po mnenju mnogih, očitno