Ampak bom napisala samo eno epizodo...
Ja, ljudje so včasih netaktni. To ne pomeni, da so slabi. Bila je šokirana in je samo bleknila. Zato, ker je mlada in neizkušena. Bom razložila...
Nekoč sem delala z neko punco, ki je rekla, da ji je prav težko gledat pare, kjer je en ful luškan, drugi pa grd. Da bi jih kar zamenjala
, pa dala luškanega fanta k luškani punci, pa grdadva skup. Meni je bilo to smešno za umret
, sploh ker sva se pogovarjali, da niso vsem iste stvari luškane - meni so luškani krivi zobje, večini pa baje ne, meni so kodri veliko bolj všeč, pa baje tudi niso večinsko priljubljeni (kar sem pred kratkim zvedela, sem mislila, da so vsem všeč kravžlji;)... Ampak ona je pač ocenjevala po svoji lestvici. Se je zavedala, da oni drug drugega drugače vidijo in da imajo gotovo tudi druge kvalitete, ki jih pač ona ne vidi, ampak njej je bilo to res prav težko gledat. KER JIH NI POZNALA! Ker ni vedela, da je pa tista debelinka mogoče strašno dobra v postelji in tisti pleško mogoče svojo ženo zmasira boljše od vsakega atleta... Ona je pač ocenjevala vse na podlagi prvega videza, ker je bilo to vse, kar je pač vedela o njih. Če bi jih poznala, gotovo ne bi več tako razmišljala. Ampak ni bila slaba punca! Samo ni imela toliko izkušenj, empatije ali čustvene inteligence, da bi si lahko v štartu predstavljala, kaj vse lahko en drugemu nudimo. Pa je imela strašno rada svojega fanta in on njo! In bi ga gotovo imela rada tudi, eč bi se mu kaj zgodilo in bi ratal grd. Samo da tega ni znala preslikat na druge pare, ki jih je srečevala (sva meli pač tako delo, da sva videli veliko ljudi, tudi parov).
Ta moževa sodelavka se zdaj mogoče počuti zelo slabo - ker ne razume nič! Ve, da imaš ti več kot ona, pa ji ni jasno, kako, zakaj, kaj imaš ti, česar ona nima... (in očitno to tudi tebi ni čisto jasno, to bi bilo fajn, da vprašaš moža, da ti pove...) Punca je verjetno še mlada in nima dosti izkušenj z ljubeznijo, kar pa je bilo, je verjetno vse baziralo na nagonih, ki so precej odvisni od spolne privlačnosti, kjer igra neko vlogo tudi videz. Zato pač sklepa na podlagi svojih izkušenj s tem. Zato ni slaba, samo neizkušena. Zanjo upam, da bo nekoč tudi ona ugotovila to, kar si moraš tudi ti do konca razjasnit.
Na tvojem mestu bi ta dogodek povedala možu kot hec, ankdoto, ne bi niti povedala katera sodelavka...samo dogodek in ti bo verjetno on sam povedal, zakaj je s teboj. S tem ti bo dvignil samozavest in ti boš vedela, kaj imaš ti več...
< Sporočilo je popravil ronja -- 11.6.2010 11:42:06 >