Kiya, če rabiš, podarim aptamil pre, je še zaprt, neuporabljen.
Vas malo berem, saj ne vem, a mi pašemo sem ali ne. Naša Katja se je rodila pri 36 2/7, težka 2380g in velika 49 cm. Nisva imeli kakšnih posebnih težav, takoj je imela zelo dober sesalni refleks, dojila bi se ful, pa ni pridobivala na teži, čeprav je ogromno kakala in lulala. Jim ni bilo jasno v porodnišnici, zakaj se ne redi. Očitno je toliko energije porabila za sesanje. Tako sem si že tam moral črpati mleko in je dobivala moje mleko po flaški. Bila je tudi rumena in dvakrat pod lučko, ampak to sta bila tudi starejšedva, pa sta bila ob roku rojena, predvsem zaradi nepridobiovanja na teži pa sva bili v porodnišnici 6 dni. S črpanjem in hranjenjem po flaški smo vztrajali do enega meseca, jaz sem si črpala, podojila se koliko je vlekla, potem pa flaška naprej. Pri enem mesecu je sama začela zavračat flaško, ker se je pri meni dovolj najedla. Aja, pa v svoje mleko sem dodaja fms dodatek. Ko sem prišla iz poronišnice nisem vedela, ali bom imela dovolj svojega mleka ali ne, zato smo kupili tudi aptamil pre, ki ga pa potem sploh nismo rabili. Pri enem mesecu pa, kot sem že napisala, sva prešli smo na dojenje in to je zdaj zakon. Ko sem bila zdaj en večer odostna, jo je ati komaj prepričal in jo je moral prav na finto vržt, da je pojedla po flaški moje mleko. Drugače pa ne opažam, da bi bilo karkoli narobe, redi se lepo, smejat se je zdaj začela, sicer ne pogosto, predvsem zjutraj, malo poskuša čebljat, se "pogovarjat", to sva jo danes opazovala, kako se je trudila, da bi kaj "povedala", dviguje glavico, če pase kravice. Zdaj čakam posvetovalnico pri treh mesecih, da vidim, kaj bo pediatrinja rekla. Kolikor se spomnim starejših dveh je Katja ista, edino mogoče bo malo kasneje obvladala določene stvari, v bistvu jih v času, kot bi jih, če bi bila ob roku rojena.
Vsem vam pa tudi želim, da bi vaši otroški lepo napredovali in hitro nadoknadili in ujeli svoje sovrstnike
Luka (13. 6. 2014)