Ni mi čisto jasno ali ima res težave z uspavanjem same sebe ali pa hoče vlečt čas, ko je z mano.
Oboje. Mi je vse tole zelo znano, mimogrede
. Ronja je od malega zelo težko zaspala in vedno je rabila nekoga poleg. Ok, to sprejmem, ampak 1 urnega uspavanja pa ne. Mi smo se zmenili tako: ko gremo spat, mora it v posteljo, ni ji pa treba zaspat, če ni zaspana: jo vprašava in če želi, ji dava knjigico, da bere (ob tamali lučki) ali prižgeva pravljico, da jo posluša. In rečeva, da naj pokliče, ko bo zaspana in bo želela zaspat. Takrat pa pride en od naju (navadno tisti, katerega želi, če nimava pač drugih planov - recimo, da enega od naju ni ali da sem jaz pri Lejli) in takrat je potem z njo, da zaspi. Vendar če ona pokliče in se potem začne afnat rečeva: "aha, očitno še nisi zaspana, potem se pa še malo sama igraj, pa pokliči ko boš." Navadno seveda protestira in se zmenimo, da če hoče, da smo zraven, potem ne sme brcat okoli, ne sme prčkat, mora se umirit in poizkušat zaspat. Ni ji pa treba, če ni zaspana, samo midva pa tudi ne misliva zraven ždet vsak dan 1 uro.
Zdaj ima fazo, ko hoče zaspat z mano že od začetka (torej skup z nama z Lejlo) in ji povem, da je Lejla utrujena in zaspana in mora zaspančkat in mora bit zato ona pridna in dat mir, da bo lahko malecka zaspala. Razume, ima pa včasih slabo koncentracijo, ampak se vztrajnost obnese. Smo zmenjeni, da če teži, mora pa stran - iz najine sobe in najine postelje - k očiju, ki je navadno v kuhinji in potem on ponavlja postopek od zgoraj
. Res pa je, da kadar jo lubi uspava, navadno on prej zaspi zraven nje
.
Zadnje čase moram priznat, da je kar pridna in neverjetno dolgo čisto mirno leži - ampak zaspi pa dostkrat kar nekaj časa ne. Ampak tu pa nimamo kaj, je tak tip, da ne zaspi takoj, vedno je taka bila, tudi moj brat je tak - še zdaj rabi pol ure, da zaspi... Če ne teži, potem sva zraven, če pa nalašč noče zaspat in se noče umirit, potem se pa lahko tudi sama zabava tačas, da nama ne žre živcev;) Ker ves znerviran tudi težko uspavaš kogarkoli
. Rajši potem prideva zraven in jo stisneva, ko se odloči, da bo res zaspala.
Na začetku pa res to vse skup eno uro traja, ja. ampak z vztrajnostjo se čas skrajša, pridejo pa vedno še obdobja (ko recimo po spletu nesrečnih naključij zaspi pozno popoldne, recimo v avtu, če gremo od kod), ko ne zaspi zvečer in ej štala. Je pač treba spet vzpostavit red. Ampak takrat sva sama kriv, če ji ritem uničiva. Zdaj se je parkrat že celo zgodilo, da je sama zaspala med pravljico ali branjem knjigic oz. ko se je pač odločila, da je dovolj in se ulegla, pa da niti nisva bila zraven
.