IZVIRNO SPOROČILO: tea85
sramotnega ni, samo kaj ko veliko moških na to nikoli nebi pristalo, moj sigurno ne.
no pa jaz se nisem sprijaznila, da to pač tak je, ampak sem začela delat na svojih potrebah in željah...on je sicer opazil da se z mano nekaj dogaja tudi povedala sem mu vzroke in zakaj je tako, ker pri nama je narobe še kaj druga kot le seks, pa ne zaradi mene ampak zaradi njega ker je težki karakter in velikokrat odbija od sebe ljudi ki so ga meli in ki ga še majo radi.
jaz bi z veseljem šla na kakšno takšno zadevo, a njega tja spravit, uff...misija nemogoče.
Sem že večkrat povedala pa bom še enkrat...
Če eden od partnerjev ne želi it k terapevtu, gre pač tisti drugi sam. Ker dejstvo je, da nima samo eden problemov, ampak jih imata oba. Pa če se tega zavedata oz. si priznata ali pa ne. In ko eden spremeni svoje reakcije, svoj pogled na situacijo, svoje občutke, itd., se velikokrat spremeni tudi vedenje drugega. Včasih je problem samo v tem, da partnerju ne znamo na pravi način razložit, mogoče smo premalo odločni in on pač ve, da samo lajamo, grizemo pa ne...itd itd. Vse to se da s terapijo samo enega spremenit. Eden npr. postane bolj odločen, drugi spremeni vedenje, ker čuti, da se je tisti prvi spremenil in da morda pa sedaj le misli resno...
Spet velikokrat je primer tak, da moške (predvsem oni nočejo it na terapije) začne zanimat, kaj neki se tam menijo...mogoče se celo čuti ogroženega, če ne bi imel vsega pod kontrolo...In se pridruži ženi.
Spet tretjič se žena tako pozitivno spremeni, da je moški ves navdušen nad tem in tudi sam dobi željo po tem, da bi izboljšal njuno zvezo...
In tako dalje in tako dalje...
Včasih scenariji sicer tut niso tako lepi, ker pač ženske ugotovijo, da so šle naprej, njihov moški pa ostaja tam, kjer je bil in enostavno ne želi, ne zna in ne zmore spremeniti svojega vedenja...
Torej, pojdi sama (ali ti je mož samo izgovor, da tudi ti ne greš?)! Premalo se zavedamo,
da vse, kar lahko spremenimo, smo mi sami. Če boš čakala na njega, da se bo spremenil, mogoče (po vsej verjetnosti) ne boš nikoli dočakala. Torej vzemi usodo v svoje roke in naredi ti kaj za to (vem, da se trudiš, ampak po vsej verjetnosti ne na pravi način, glede na to, da ni efekta).
Aja...če koga zanima-za take težave je fantastičen dr. Zoran Milivojević...sam je drag. Pa tut ga. Alenka Košiček je super in nima tako navitih cen.