IZVIRNO SPOROČILO: medicinka28
Trenutno se polno dojimo (oz. si mleko načrpam in jim dam po steklenički, da gre hitreje), kako pa ste kaj ostale prakticirale hranjenje dvojčkov? Je katera to počela kot jaz, predvsem pa me zanima kako dolgo vam je ratalo sam z svojim mlekom?
Jaz sem črpala in hranila po steklenički, ker nista znala zagrabit. Še s stekleničko je bilo kar težko.
Drugače malo dvomim, da je s črpanjem hitreje. Mogoče na začetku, ko se še vsi učite, ampak otrok potem ponavadi skrajša čas sesanja in je veliko bolj enostavno če dojiš. Ne bosta namreč vedno spala, sploh čez dan. Tu pa so še starejši otroci.
In ni treba obeh naenkrat hranit, če ne gre. Lahko pa, potem je še hitreje. Meni ni uspevalo črpat toliko kot bi morala, da bi mleko obdržala dalj kot tri mesece. Verjetno pa je dosti kriva psiha, saj smo imeli kar zoprne situacije. Poleg tega je otrok najboljša črpalka. Ven potegne res vse, še posebej najbolj gosto mleko, ki je čisto na koncu in ga s črpalko ne dobiš ravno najlaže ven.
Črpanje namreč ni tako enostavno. In pa - meni je šlo hitro, pa sem rabla 20-25 minut z dvema črpalkama da sem načrpala in pomila. In črpanje ponoči res ni prijetno. Če pa hočeš vzdrževat količino bi morala črpat po vsakem obroku.
Po drugi strani pa načrpano mleko lahko ponudi tudi kdo drug. Lahko se ga shrani in uporabi kasneje. Če dobro črpaš je lahko tudi dovolj mleka za oba. Jaz sem morala dodajati nekje od treh-štirih tednov.
Najbolje da ugotoviš kaj tebi in tvoji družini najbolje ustreza in narediš po svoje.
Pa srečno!