pozdravljene punce...že nekaj časa se nisem javila...pričakala sem 20-ti teden (MO-BI dvojčki), prihodnji teden imam morfologijo..že komaj čakam...
sem se zmenila z mojim ginekologom, da me bo spremljal na dva tedna, mi meril od materničnega vrata, itd...skratka full se je zavzel...je rekel, da če bo pa karkoli sumljivega, grem pa takoj k Pušenjaku...tako, da sem pomirjena, in hkrati vesela, da so me sprejeli drugače kot če bi nosila enega otroka in da ne mislijo varčevati s pregledi ravno pri meni:) mislim pa, da se bo ginek. potrudil in da nekaj full nima za zasrat a ne? Sej, če preverja prlodovnico, rast, itd...pa če je vse ok, pol je tko ok...če bo pa karkoli sumil, pa bom dobla napotnico...
sem se pa itak odločla za 3d ultrazvok, in se imam namen naročit pri pušenjaku? da me vsaj enkrat on pregleda:) pa me zanima v katerem tednu priporočate 3d ultrazvok????????
prejšnji teden so mi merili MV, torej v 19.tednu sem imela 2,9cm...rekel je, da zaenkrat ok, naj čimveč počivam in od športa naj bodo samo sprehodi...ker prej sem tko kar veliko hodila v hribe, po klancih...vsak drugi dan za 2 urci...zdaj to kao ne smem, čeprav mi paše, šač počasneje hodim...v glavnem itak bom počivala, ker so mi začeli zatekat gležnji in to, kar fejst!!!!!!! A je to normalno, da se pojavi tako hitro???? Pazim pri slani hrani, minimalno solim in res veliko pijem...res pa je, da imam sedečo službo in mislim, da bo počasi čas za bolniško...gin. je rekel, da naj grem čimprej, ampak takrat mi še niso zatekali in sem mislila ok, malo še že...zdej pa zgleda ne bo druge...sem mislila, da to otekanje pride bol na koncu nosečnosti, ne pa na sredini, pa še neke vročine ni...rok imam pa 12.9., ne vem kako bom preživela poletje:))) a priporočate kakšne nogavice za krčne žile ali kaj...ne vem sicer a sem kandidat za to, mama jih ni imela, babica pa ogromno...in se mi zdi, da jih bom dobila...???? prosim za kakšen nasvet...
še nekaj me zanima...in sicer brcanje...sem na začetku 20 tedna in že težko pričakujem brce, pa se še nič ne dogaja...sem srednje postave (162cm, pred nosečnostjo 54kg), ampak je moja prva nosečnost...kdaj ste kaj začutile prve brce????? pa kakšno dolžino MV ste imele na sredini nosečnosti...me sicer malo skrbi, ker sem imela dva posega že na MV in vem, da imam malo krajšega?????
gorga čestitke!!!!!!