cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: torta za rojstni dan

clock-img

15.02.2010, 16:05

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala user posted image user posted image user posted image . sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice.



valentinovo je mimouser posted image ma firbec me matra ni kej

a ma ktera dobr recept za bbiskvit za torte?ene par sm jih že iz kulinarike sprobala pa mi glih niso neki najboljuser posted image

clock-img

19.02.2010, 12:55

clock-img

Anonimen

larilu, če mi napišeš kako se slikco prilima na sporočilo, jo z veseljem dam gor.

Ni pa najlepša, ker sem se še učila pisave z masleno kremo. Vendar bom za sinovo torto kupila figurice in jih potem dala gor nanjo (tema safari). Pisavo pa mislim kupiti šablono, ker mi ta ne gre od rok, s šablono pa nimam kaj falit.

Je pa torta kljub izgledu zelo dobra prišla (jagode + vanilijeva krema).

Jaz uporabljam tale recept. Ja iz mojega učbenika za predmet kuharstvo. Biskvit pride takšen kot v ta pravih slaščičarnah.


BISKVITNO TESTO Z DODATKOM VODE

Količine za 15 - 16 oseb.
4 jajca
8 žlic vode
20 dag sladkorja
24 dag moke
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 zavitek pecilnega praška

Beljakom v kotliču dodamo 4 žlice vode in vse skupaj stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. K rumenjakom primešamo drugo polovico vode in jih gladko raztepemo. Snegu, med katerega smo vtepli ves sladkor, dodamo raztepene rumenjake in polovico moke, ki jo prej zmešamo s pecilnim praškom in vaniljinim sladkorjem. Rahlo zmešamo, nato dodamo še drugo polovico moke. Ponovno rahlo premešamo in biskvitno testo zvrnemo v dobro namazan tortni ali kak drug model. Pečemo pri temperaturi 150 stopinj 20 min., nato pa še 20-25 min. pri temperaturi 200 stopinj. In kdaj vemo, da je biskvit ravno prav pečen? Ko z nožem prebodemo biskvit in ta ostane brez sledi testa.

Bon apetit! user posted image

clock-img

19.02.2010, 13:25

clock-img

blaža

pencil-img

8795

ma ste pridne. Jaz pa pripravljam dekoracijo iz tičine za mojo mamo, ki bo mela čez en teden 60 okroglih.

user posted image

user posted image

user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 13:28

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Ooooooooooooooo, vrtnice. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

19.02.2010, 13:28

clock-img

Anonimen


fuuulll lepe vrtnice. kako jih oblikuješ, da nastanejo tako lepe?

clock-img

19.02.2010, 13:31

clock-img

blaža

pencil-img

8795

oblikujem jih kar na roko. So iz tičine in pol sem jo posprejala z jedilno barvo. Tiste ta rdeče se morajo še posušit. Pikapoka je pa miniaturna in je lesena. Take ko majo v cvetličarni. So mi šenkali dve, ki sem tolko trakcev nabavla.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 13:33

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.02.2010, 13:52

clock-img

Anonimen

vrtnice si pobarvala po oblikovanju? kje si nabavila barve? jaz sem si jih naročila preko ene spletne strani, tako da v kratkem pričakujem pošiljko. Ta naša prelepa Slovenija je tako boga kar se pekarskih izdelkov tiče.

Mogoče katera ve ali obstajajo kakšni tečaji kot so npr. v tujini za okraševanje tort?

clock-img

19.02.2010, 13:59

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

vrtnice si pobarvala po oblikovanju? kje si nabavila barve? jaz sem si jih naročila preko ene spletne strani, tako da v kratkem pričakujem pošiljko. Ta naša prelepa Slovenija je tako boga kar se pekarskih izdelkov tiče.

Mogoče katera ve ali obstajajo kakšni tečaji kot so npr. v tujini za okraševanje tort?




jaz sem mela delavnico in smo se učili delat vrtnice decembra. nalsednja tudi bo, ampak najbrž bojo indijančki.user posted image


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 14:00

clock-img

blaža

pencil-img

8795

ker sem jih posprejala, sem jih po oblikovanju, če ne se jih prej pobarva. Pitončica na kul slo ma barve. Poglej malo.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 14:04

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.02.2010, 14:11

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

larilu, če mi napišeš kako se slikco prilima na sporočilo, jo z veseljem dam gor.

Ni pa najlepša, ker sem se še učila pisave z masleno kremo. Vendar bom za sinovo torto kupila figurice in jih potem dala gor nanjo (tema safari). Pisavo pa mislim kupiti šablono, ker mi ta ne gre od rok, s šablono pa nimam kaj falit.

Je pa torta kljub izgledu zelo dobra prišla (jagode + vanilijeva krema).

Jaz uporabljam tale recept. Ja iz mojega učbenika za predmet kuharstvo. Biskvit pride takšen kot v ta pravih slaščičarnah.


BISKVITNO TESTO Z DODATKOM VODE

Količine za 15 - 16 oseb.
4 jajca
8 žlic vode
20 dag sladkorja
24 dag moke
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 zavitek pecilnega praška

Beljakom v kotliču dodamo 4 žlice vode in vse skupaj stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. K rumenjakom primešamo drugo polovico vode in jih gladko raztepemo. Snegu, med katerega smo vtepli ves sladkor, dodamo raztepene rumenjake in polovico moke, ki jo prej zmešamo s pecilnim praškom in vaniljinim sladkorjem. Rahlo zmešamo, nato dodamo še drugo polovico moke. Ponovno rahlo premešamo in biskvitno testo zvrnemo v dobro namazan tortni ali kak drug model. Pečemo pri temperaturi 150 stopinj 20 min., nato pa še 20-25 min. pri temperaturi 200 stopinj. In kdaj vemo, da je biskvit ravno prav pečen? Ko z nožem prebodemo biskvit in ta ostane brez sledi testa.

Bon apetit! user posted image


no za biskvit je recept skor isti vendar namesto vode je mlek ampak manj žlic pa jaz sm dodala mal ruma za okus,hvala bm enkrat še vseen ta recept probala
za slikco pa pojdi na shrani.si kjer j naložiš iz računalnika in potem ko ti jo naloži prekopiraš kodo v drugi vrstici in jo samo nalepiš tukaj goruser posted image

glede vrtnic so ful lepe,jaz sem se jih kr sama naučila pa seveda mi je pomagu stric google tko da sm prvo na plastelinu probala tko da bi šlo tud z tično masouser posted image ampak ker glih ne bi s tično maso delala bom probala enkrat mal po svoje naredit iz sladkorja pa bomo videluser posted image

clock-img

19.02.2010, 14:20

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ali mi lahko glede teh barv in sprejev poveste kje se jih dobi (lahko na ZS), ker jaz a'la Pitončica na ku slo -> nič ne razumem user posted image



http://www.mojalbum.com/pitoncica

tle poglej

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 14:32

clock-img

blaža

pencil-img

8795

evo, za tiste, ko si želite narest blog. Jaz sem si ga nardilatako, da sem kliknila pri drugem blogu desno zgoraj. Če kera želi,si ga lahko nardi.

Sem pa eno spraševala, pa mi sploh ni odpisala. Sem mela pa ful željo, da si ga za svojo dušo nardim, samo še ni urejen do konca, pa vseh slikic nisem še dodala, ma počasi bo, se nikamor ne mudi.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

19.02.2010, 14:38

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.03.2010, 09:03

clock-img

Anonimen

blaža mene pa zanima kako narediti dvonadstropno torto iz tičine mase. Ali res moraš dati neke palčke v prvo nadstropje, da se ta potem ne ugrezne pod težo drugega nadstropja? Na youtube sem videla, da so dajali kar precej teh lesenih palčk. In kje te palčke kupiš?

Hvala za odgovor.

clock-img

04.03.2010, 09:06

clock-img

pety78

pencil-img

6109

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

blaža mene pa zanima kako narediti dvonadstropno torto iz tičine mase. Ali res moraš dati neke palčke v prvo nadstropje, da se ta potem ne ugrezne pod težo drugega nadstropja? Na youtube sem videla, da so dajali kar precej teh lesenih palčk. In kje te palčke kupiš?

Hvala za odgovor.



Meni so najbolj prav prišle kitajske palčke, ki jih imajo za jesti, pa sem jih odrezala na pravo višino.


_____________________________


clock-img

04.03.2010, 09:15

clock-img

Anonimen

pety78 hvala za odgovor.

clock-img

04.03.2010, 10:57

clock-img

malania

pencil-img

613


IZVIRNO SPOROČILO: larilu

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala user posted image user posted image user posted image . sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice.



valentinovo je mimouser posted image ma firbec me matra ni kej

a ma ktera dobr recept za bbiskvit za torte?ene par sm jih že iz kulinarike sprobala pa mi glih niso neki najboljuser posted image



Meni osebno je ta še najboljši, predvsem zato, ker je testo res tako krhko in kljub temu mehko, puhasto.

Naj povem, da jaz naredim minimalno dvojno količino. Zdaj bom delala malo večjo torto in bom naredila 4x količino.

Sestavine:
2 rumenjaka
2-3 žlice tople vode
1 vanilijo
100 g sladkorja (2/3 v rumenjake, 1/3 v beljake)
2 beljaka
75 g moke
50 g škroba
3 g pecilnega

pečeš 175–200 stopinj C, 20-30 min

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem