cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: torta za rojstni dan

  
clock-img

03.02.2010, 10:18

clock-img

pety78

pencil-img

6109

1. ali se lahko naročijo torte pri vama?
2. koliko prej potrebujeta naročilo?
3. približni cenovni rang tortic



Delam za sorodnike in prijatelje, ampak sem se že dogovorila tudi za znance, tako da načeloma je možno. Sem pa z Gorenjske, blaža pa mislim da s Primorske.

Ceno je pa vedno težko določit, ker je ful odvisno od velikosti, od file, ali je tičina ali ni, pa koliko je tičino mase, ...Mogoče bo blaža bolj vedla. user posted image


_____________________________


clock-img

03.02.2010, 12:51

clock-img

zaspančka

pencil-img

313

Mene pa zanima, kako nardite, da je na torti gor kot fotografija. Pr blaži sem vidla vda primera: bambi in ben10. To me je zmeri zanimalo, kakšna čarovnija je zadej. user posted image

Aja, pa res so svetovne torte!!!! user posted image


< Sporočilo je popravil zaspančka -- 3.2.2010 12:52:09 >


_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

clock-img

03.02.2010, 12:54

clock-img

Anonimen

blaža hvala za odgovor. Sem pa na tej strani zasledila tole: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing in me zanima kje v slo bi se dalo dobiti sestavino vegetable shortening.

Sem se pa odločila, da bom tičino maso sama probala narediti po tem receptu:

sestavine: 1 kg sladkorja v prahu
1,5 vrečke želatine v prahu (15 g)
6 žlic hladne vode ( za želatino)
8 žlic fruktoze
1 žlica vroče vode ( za fruktozo)
15 ml jedilnega glicerina ( se ga dobi v lekarni)

Recept:

1. Želatino prelijemo z hladno vodo in pustimo stati 10 min., da ta nabrekne
2. Fruktozo prelijemo z vročo vodo in ob zelo majhnem gretju na steklokeramični/ plinski plošči/ ognju mešamo, da se fruktoza popolnoma raztopi, tako da na koncu dobimo sirup Pri tem postopku je potrebno PAZITI, DA FRUKTOZA NE ZAKUHA IN DA NE KARAMELIZIRA IN PORUMENI!!!!!!!
3. Ko se pripravljen sirup (fruktoza + vroča voda) malo razhladi, dodamo glicerin
4. Ta pridobljen sirup zmešamo skupaj z nabreklo želatino
5. V večjo posodo damo sladkor v prahu, naredimo luknjo v sredini in vanjo zlijemo zgornjo mešanico iz sirupa in želatine. Paziti moramo, da je sladkor zares dobro mlet
6. Vse sestavine najprej mešamo s kuhalnico, nato pregnetemo kot navadno testo. Masa naj ne bo premehka. Na koncu dobimo kroglo bele barve
Če želimo pobarvati maso, moramo barve dodati šele, ko je masa dokončana.


Wish me good luck! user posted image

clock-img

03.02.2010, 13:58

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

1. ali se lahko naročijo torte pri vama?
2. koliko prej potrebujeta naročilo?
3. približni cenovni rang tortic



Delam za sorodnike in prijatelje, ampak sem se že dogovorila tudi za znance, tako da načeloma je možno. Sem pa z Gorenjske, blaža pa mislim da s Primorske.

Ceno je pa vedno težko določit, ker je ful odvisno od velikosti, od file, ali je tičina ali ni, pa koliko je tičino mase, ...Mogoče bo blaža bolj vedla. user posted image



enako tudi jaz kot pety.



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 13:59

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

blaža hvala za odgovor. Sem pa na tej strani zasledila tole: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing in me zanima kje v slo bi se dalo dobiti sestavino vegetable shortening.

Sem se pa odločila, da bom tičino maso sama probala narediti po tem receptu:

sestavine: 1 kg sladkorja v prahu
1,5 vrečke želatine v prahu (15 g)
6 žlic hladne vode ( za želatino)
8 žlic fruktoze
1 žlica vroče vode ( za fruktozo)
15 ml jedilnega glicerina ( se ga dobi v lekarni)

Recept:

1. Želatino prelijemo z hladno vodo in pustimo stati 10 min., da ta nabrekne
2. Fruktozo prelijemo z vročo vodo in ob zelo majhnem gretju na steklokeramični/ plinski plošči/ ognju mešamo, da se fruktoza popolnoma raztopi, tako da na koncu dobimo sirup Pri tem postopku je potrebno PAZITI, DA FRUKTOZA NE ZAKUHA IN DA NE KARAMELIZIRA IN PORUMENI!!!!!!!
3. Ko se pripravljen sirup (fruktoza + vroča voda) malo razhladi, dodamo glicerin
4. Ta pridobljen sirup zmešamo skupaj z nabreklo želatino
5. V večjo posodo damo sladkor v prahu, naredimo luknjo v sredini in vanjo zlijemo zgornjo mešanico iz sirupa in želatine. Paziti moramo, da je sladkor zares dobro mlet
6. Vse sestavine najprej mešamo s kuhalnico, nato pregnetemo kot navadno testo. Masa naj ne bo premehka. Na koncu dobimo kroglo bele barve
Če želimo pobarvati maso, moramo barve dodati šele, ko je masa dokončana.


Wish me good luck! user posted image



a je to uni s kulinarike? Tisti na kul slo je preverjen in res dober recept za tičino.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 14:00

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: zaspančka

Mene pa zanima, kako nardite, da je na torti gor kot fotografija. Pr blaži sem vidla vda primera: bambi in ben10. To me je zmeri zanimalo, kakšna čarovnija je zadej. user posted image

Aja, pa res so svetovne torte!!!! user posted image



Slikica je skenirana na tankem listu - hostiji, ki se ga da pol na smetano in se lepo navlaži ter zravna.user posted image lahko tudi v pekarni Vrhnika naročiš in te pride z poštnino nekje 9 e za sliko. mene je tisti ben 10 stal 4 e.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 14:06

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano. user posted image


_____________________________


clock-img

03.02.2010, 15:04

clock-img

Anonimen

Blaža to je recept iz mislim da hrvaške coolinarike. Ko sem brskala po raznih forumih sem dobila ta recept.

clock-img

03.02.2010, 15:22

clock-img

Anonimen

Evo, naj vam povem, da sem našla ta vegetable shortening in si ga bom na tej strani:http://www.americansweets.co.uk/index.asp?function=SEARCH tudi naročila.

clock-img

03.02.2010, 15:42

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

Blaža to je recept iz mislim da hrvaške coolinarike. Ko sem brskala po raznih forumih sem dobila ta recept.



za ostale ne vem, vem pa da je tisti iz kul slo preverjen recept za tičino, ker ga je dala gor moja kolegica.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 15:43

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano. user posted image



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 15:48

clock-img

pety78

pencil-img

6109

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano.



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.



Pol pa bodi faca, pa mi daj še link do recepta za tvoje indijančke, ker so takooooo krasni. A pol rabim kocinski nastavek? Šment.
Katera krema je pa na torti ben ten?


_____________________________


clock-img

03.02.2010, 15:57

clock-img

marta82

pencil-img

5534

Punci res lepe torte.user posted image

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?

clock-img

03.02.2010, 16:09

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano.



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.



Pol pa bodi faca, pa mi daj še link do recepta za tvoje indijančke, ker so takooooo krasni. A pol rabim kocinski nastavek? Šment.
Katera krema je pa na torti ben ten?



smetana.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 16:11

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Punci res lepe torte.user posted image

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?



za glazuro je jedilna čokolada oz prav taka za kuverture. Imaš temnno in tudi belo. Prodajajo v vsakem malo večjem marketu. Pol pa to redčiš z margarino ali pa eno z oljem, eni dodajajo smetano. na kul slo je veliko takih tem in se splača malo prebrat.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 16:21

clock-img

Anonimen

ful lepe torte!
mene pa sam zanima kater recept za biskvit uporabiš?ker sm sprobala tud tistega na kulinariki biskvit ki nikoli ne pade dol pa mi ni všečuser posted image

clock-img

03.02.2010, 16:24

clock-img

FLASK_A

pencil-img

10584

O moj bog, Blaža!!!!!! Kaj si ti majstrca!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.02.2010, 16:25

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: larilu

ful lepe torte!
mene pa sam zanima kater recept za biskvit uporabiš?ker sm sprobala tud tistega na kulinariki biskvit ki nikoli ne pade dol pa mi ni všečuser posted image



za biskvit mam jaz svoj recept, ki mi ga je dala moja mam 10 let nazaj, ko sem začela pečt.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 16:26

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Zvečer, če bom utegnila napišem recept za biskvit pa za kremo od indijančkov, zdej se grem pa z otrokoma malo igrat.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

03.02.2010, 16:30

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Punci res lepe torte.user posted image

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?



za glazuro je jedilna čokolada oz prav taka za kuverture. Imaš temnno in tudi belo. Prodajajo v vsakem malo večjem marketu. Pol pa to redčiš z margarino ali pa eno z oljem, eni dodajajo smetano. na kul slo je veliko takih tem in se splača malo prebrat.user posted image



jaz sm kupila od manner-ja kuverturo ampak ne vem zakaj se je s temno tok težje delalo pa čeprav sm na isti način jo stopila kot belouser posted image

clock-img

06.02.2010, 16:06

clock-img

Anonimen

No, naj se vam pohvalim, da je tičina masa po receptu, ki sem ga napisala USPELA! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.02.2010, 10:10

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

No, naj se vam pohvalim, da je tičina masa po receptu, ki sem ga napisala USPELA! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



super čestitam a boš pokazala umetnine?user posted image

clock-img

07.02.2010, 10:36

clock-img

Anonimen

umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala user posted image user posted image user posted image . sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice.

clock-img

08.02.2010, 21:32

clock-img

Hator

pencil-img

756

Chiara82, tudi mene zanima ta "shortening". Sem ga že našla nekje na spletu, pa ne pošiljajo k nam. A ti si ga uspela dobiti???? Jaz bi ga tudi naročila. Če si zainteresirana, lahko naročimo skupaj in delimo poštnino.

clock-img

14.02.2010, 20:31

clock-img

Anonimen

Hator ta shortening (Crisco) jaz ne bom naročila, ker je čisto dovolj za masleno kremo voda, maslo, sladkor, limonin sok in vanilijev sladkor. Shortening je pa mix raznih olj in po moje daje masleni kremi samo volumen.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem