IZVIRNO SPOROČILO: marta82
Kljub temu da nimam dovolj starega otroka ali pa če ga sploh ne bi imela imam lahko svoje stališče. A ti vedno upoštevaš samo mnenje tistih ljudi ki imajo osebne izkušnje? na vseh področjih življenja? Glede na to, da sem se velikokrat srečala s primeri nasilja nad otroki in da sem se s to tematiko veliko ukvarjala imam pač kar močna stališča. In se zavedam, da ne morejo imeti vsi enaka.
Hotela si razlago, ker praviš da delaš seminarsko al diplomsko in si jo dobila. Nobena od nas ne zagovarja pretepanja ali striktno vzgoje z eno po riti. prikazale smo situacije, ko se je nam to zdelo neizbežno in vsaki je bilo po tem hudo.
Praviš, da imaš izkušnje, ker si delala na tem področju. to najbrž niso bili otroci iz zdravega družinskega okolja. Z mojo hčerko, se ti definitivno ne bi bilo treba ukvarjat zaradi zanemarjanja ali maltretiranja. Ti si pa najbrž delala na tem področju.
Druga stvar pa je, da je nekaj drugega delat s tujimi otroci kot s svojimi. Redki so tisti, ki bi te tako želeli okrog prenest, kot te bo tvoj doma. Mogoče se motim, lahk da bo bolj vodljiv.
Moj mož uči v šoli. Večkrat je doma rekel, da lažje obvlada 30 otrok v razredu, kot svojega doma. Včasih jo je pičilo in je bila obupna. da ne govorim, da še tast z nami živi in smo jo vsi trije animirali.
In ja, prej bom poslušala mnenje nekoga, ki ima izkušnje, kot nekoga, ki pozna le primere iz knjig. Te tud sama poznam. Poslušam sicer vsako mnenje, tud tvoje sem. samo moje izkušnje so drugačne, zato se s tabo ne morem strinjat.
Boš pa vsaj vedela, da če ti bo kdaj otrok usšpičil kakšno zanj ali za drugega življensko nevarno neumnost in če ga boš zato po riti, mu ne boš uničila življenja, ampak ga rešila. Čeprav na težek način.