IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa
Ne, ne in ne!!! fizično kaznovanje ima daaaleko posledice tudi v odraslo dobo. otrok izgublja samospoštovanje in meni da ni vreden nič. Dokazano je da taki ljudje ko se najdejo v življenskih stiskah lažje naredijo tudi samomor, ker itak so jim starši že privzgojili da njihovo telo ni nič vredno...
Ma seveda kako da ne. Jaz sem jih tudi kdaj dobila, tudi s kuhalnico, pa mi samozavest kar dobro stoji in tudi samomorilna nisem. Bo verjetno kaj drugega bolj vplivalo na ta aspekt človeškega značaja kot ena vzgojna po riti.
Ja, sem svojega že udarila (in ne pretepla) in to zagotovo več kot petkrat. Včasih tudi zato, ker je bilo to najhitreje in najlažje. Sem pa tam nekje po tretjem letu ugotovila, da ena vzgojna pri mojem nima več vzgojne koristi tako da jih ni dobil že dosti dosti časa.
Sem ga pa kot dojenčka tudi nazaj po roki, ko je tepel, in tudi ugriznila sem ga, ko je on mene. Z obojim je nehal takoj.
Ravno nasprotno od večine mislim, da ena vzgojna po riti bolj koristi mlajšemu otroku, ki jo nekako poveže kot pogojni refleks na neko stvar, ki je nevarna in za katero nikakor ne razume, da se tega ne počne, kot najstniku. Tam ena vzgojna okoli ušes res ne pripelje nikamor oz., po moje, vse skupaj še poslabša.