IZVIRNO SPOROČILO: marta82
Tiste, ki otroka kaznujete z udarcem: zanima me, kaj pozitivnega menite, da otrok od tega odnese? Kako je to vzgojno?
Gre za situacijo, ko vam popustijo živci in udarite pa vam je potem žal in se zavedate, da to ni bilo ok ali zavestno udarite in ste prepričane, da te naredile nekaj dobrega za otroka oz. vzgojnega?
Moja je nehala brezglavo tekat na cesto in po stopnicah. Počil mi je film, ker nič ni zaleglo, ona pa se je podajala v življensko nevarne avanture. Izginila v sek, naslednjo sekundo, ko sem jo zagledala, sem jo komaj dohitela...Seveda me je pol vest pekla, tako da sem še sama jokala zraven. tega sem se poslužila, ko ni več nič zaleglo. Pogovor sploh ne, trdi prijem tud ne, se je trgala z roke, pa bežala in pol sem jo lopnila po riti.
Vzgojno ni takrat, kadar se ena po riti uporablja za vsako prepoved in jpostane stalnica.
Sem pa sama bila apriori proti tepežu, do njenega 3. leta. Šlo mi je ogromno energije, s preusmerjanjem, zabavanjem, ker je resnično živahen otrok, non stop v pokretu.
Pol, ko pa je začela sebe življensko ogrožat in nič ni zaleglo, sem jo pa po riti.