Nisem nek verski fanatik, ampak pri vseh teh postih me je v prvi vrsti zmotilo kar nekaj stvari...v prvi vrsti, da se gre tu za darilo za birmo....ne za darilo za rd, konec šole, diplomo...temveč za prejetje enega verskega zakramenta...verjamem, da ne moreš sedaj kupiti otroku en meter visokega lesenega križa, samo, malo veze z vero pa že lahko ima...kar pa prfumčki, kozmetika, računalniki, oblačila....nimajo...Te zadeve se vse lahko prihranijo kot ideje za darilo ob kakšni drugi priložnosti....kot drugo me je zmotilo, kako greste nekateri preko svojih finančnih zmožnosti oz. preko dobrega okusa, s tem , ko pretiravate za znoret...darilo za birmo v vrednosti 500 evrov...
...verjamem da vsak ve zase in da večina najstnikov z neštetimi željami denarja ne zavrne...vendar...kot birmski boter se poleg drugih zadev tudi nekako obvežeš, da boš sodeloval pri vzgoji tega otroka...en sama ne vidim nič vzgojnega v tem, če mu ob taki priložnosti zavališ en kup denarja...
Sama sem bila že večkrat krstni boter, birmanski pa pred dvemi leti svojemu nečaku...Po premisleku sva se z mojim odločila,da mu plačava trodnevni izlet v Rim in Vatikan za dve osebi in mu dava seboj nekaj žepnine. Fant je za zraven lahko povabil nekoga po svoji izbiri...Izbral je očeta, kar nas je vse presenetilo in hkrati razveselilo...Ker je pri hiši več otrok je bila to lepa priložnost, da sta bila nekaj dni skupaj le onadva in sta imela čas le za niju...Izlet je versko obarval ogled Vatikana, hkrati pa je bilo poleg tudi dosti priložnosti za zabavo, samostojne oglede in dogodivščine...Domov sta prišla navdušena in polna vtisov in ko smo ob družinskem srečanju pogledali slike in filmčke , ki sta jih posnela, smo se vsi prepričali, da je bila odločitev na mestu...
Aja...izlet nas je stal 230 evrov...zraven sva mu dala še 100 evrov žepnine...mogoče se komu tudi to zdi precej, kar je seveda razumljivo...želim le povedati, da se nam v tem primeru ni bilo treba odpovedati dopustu, ker si pač to lažje privoščimo, ter da mu bo darilo kot samo ostalo v spominu celo življenje zaradi doživetji na potovanju, ki sta jih delila z očetom, kar pa mu bi denar, računalnik ali debel zlat furžel bolj težko nudil...
< Sporočilo je popravil pelin -- 25.2.2012 11:21:17 >