cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: kaj danes kuhate?

  
clock-img

15.03.2010, 20:52

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim .




ja, prosim tudi jaz

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

15.03.2010, 20:56

clock-img

Samsa

pencil-img

2164

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim user posted image .




http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro user posted image

clock-img

15.03.2010, 20:59

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

Super. Res enostavno.user posted image

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

16.03.2010, 08:56

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Danes bomo jedli segedinar in polento.

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim user posted image .




http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro user posted image


To je pa res ena fina, enostavna ideja user posted image

clock-img

16.03.2010, 08:59

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.



Kaj pa je to kljukuša? user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?

clock-img

16.03.2010, 09:43

clock-img

Samsa

pencil-img

2164

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.



Kaj pa je to kljukuša? user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




To se pa dobro bere - bo treba poskusit user posted image

clock-img

16.03.2010, 10:09

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.



Kaj pa je to kljukuša? user posted image   user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.

clock-img

16.03.2010, 14:29

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa
Ja, ti so zamrznjeni in pakirani po 8 kom ( imajo še drobtine zraven pakirane )

U, fajn. Hvala za infote.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

16.03.2010, 14:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

jest dans ne kuham, jem solato iz čičerike in koruze, njami user posted image ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

16.03.2010, 14:59

clock-img

Samsa

pencil-img

2164

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo user posted image



mmmmm njami njami user posted image user posted image user posted image . To bom pa jutri ali pa v četrtek naredila. user posted image

Jaz sem danes delala bolj sladko kosilo: jabolčne palačinke in kompot

clock-img

16.03.2010, 15:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.03.2010, 16:24

clock-img

naja17

pencil-img

2696

Govedina v solati in kruh

clock-img

17.03.2010, 09:13

clock-img

Samsa

pencil-img

2164

Segedin + široki rezanci user posted image

clock-img

17.03.2010, 09:14

clock-img

Anonimen

Poskusila bom Najin recept za mutašouser posted image

clock-img

17.03.2010, 10:45

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Poskusila bom Najin recept za mutašouser posted image



user posted image

Če te še kaj zanima, vprašaj, ker sem sam do 12h gor user posted image ....

clock-img

17.03.2010, 10:47

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Danes: porova juha in palačinke user posted image

clock-img

17.03.2010, 10:47

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.



Kaj pa je to kljukuša? user posted image   user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.



Ti pa obvladaš tole v nulo user posted image

clock-img

17.03.2010, 10:53

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

17.03.2010, 11:05

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem



Mmmmm njamiii...

clock-img

17.03.2010, 11:19

clock-img

noranate

pencil-img

2143

danes bo pa pohano piščančje meso, pomfri in zelena solata. kasnej pa rižev narastek user posted image .

clock-img

17.03.2010, 11:41

clock-img

Samsa

pencil-img

2164

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem



Mmmmm njamiii...



o ja..... njami njamiiiii user posted image

clock-img

17.03.2010, 12:43

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Včeraj pečena puranja krača in motovilec z jajčkom. Danes jota. Jutri sendvič iz šnicla, malancana, mozarele in paradajza, zraven krompirjev narastek- ideja ukradena iz tleuser posted image , hvala

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.3.2010 12:44:47 >

clock-img

17.03.2010, 13:40

clock-img

Anonimen

Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

user posted image

clock-img

17.03.2010, 13:59

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

UU tale kvrguša je fajn jed. Smo kar pozabili nanjo. Jaz sem jo delala tudi z zelenjavo ali pa namesto bele moke dala ajdovo moko in polnozrnato. 

clock-img

17.03.2010, 18:54

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image
Bravo res... Je blo dobro, a ne? Jaz tudi naredim ene tolko testa, da gre pač čez piščanca, tud če ga mal ven gleda, pol itak naraste testo in jo to lih prav. In jaz tudi vedno delam po občutku, skoraj za nič nimam mer user posted image
Po pravici, jaz kvrguše ne maram, tako  kot pite krompiruše ne in karkoli bom rekla, se bom zlagala, ker jo tud doma nismo delal. Vem samo, da se krompir nariba notri user posted image   

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem