cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: kaj danes kuhate?

  
clock-img

23.02.2010, 09:30

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Špelin, sem šele sedaj videla recept. Čem probatuser posted image


Nimaš kaj falit user posted image To je ena taka univerzalna jed, ki že sama po sebi dobi poln okus, ko se "čvaži" v pečici in se krompir prepoji s sokom mesa, ni treba na nič posebej mislit.

clock-img

23.02.2010, 10:26

clock-img

kasso

pencil-img

4503

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziranuser posted image


meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.

< Sporočilo je popravil kasso -- 23.2.2010 10:27:47 >

clock-img

23.02.2010, 10:29

clock-img

Anonimen

tnx kasso. bom po tvoje.

se cvetaco , korenje pa se kaj bom zmiksala pa vmes namazala.
pa po vrsu z besamelom polilauser posted image
pasticio in lasagna odpade. smo meli vceri makaroneuser posted image

clock-img

23.02.2010, 10:33

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziranuser posted image


meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.


user posted image user posted image Joj, sem že lačna... user posted image

clock-img

23.02.2010, 10:36

clock-img

Anonimen







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.



surov?

clock-img

23.02.2010, 10:37

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.



surov?


Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.

clock-img

23.02.2010, 10:37

clock-img

Anonimen

tnx

clock-img

23.02.2010, 11:12

clock-img

kasso

pencil-img

4503


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.



surov?


Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

clock-img

23.02.2010, 11:18

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.



surov?


Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.


Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka user posted image - in je bil krompir notri še surov user posted image

clock-img

23.02.2010, 11:20

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

Musako iz bučk in mletega mesa

clock-img

23.02.2010, 11:54

clock-img

kasso

pencil-img

4503


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.



surov?


Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.


Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka user posted image - in je bil krompir notri še surov user posted image


ja se zmehča. Moraš pa tudi vmes polivat, lahko tudi npr. z juho, pa tudi meso, ki ga daješ vmes ne sme bit preveč suho.

clock-img

23.02.2010, 11:57

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Krompirjevo-mesni burek + motovilec

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

23.02.2010, 12:17

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Krompirjevo-mesni burek


Jaz bi pa recept za tole, prosim user posted image

clock-img

23.02.2010, 12:19

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec




omg!
kje si ga pa dobila?????

clock-img

23.02.2010, 12:33

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec




omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image

clock-img

23.02.2010, 12:35

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec




omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image


A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx

clock-img

23.02.2010, 12:36

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

pojma nimam.
od vceraj mi je ostal cel lonec bolonjske omake.

makaronov ne bom, ker smo jih vceraj.
neki iz te omake moram spackat.
any idea?



Kupi tortilje, jih nafilaj, naribaj čez sir + sirovo Chio omako zmešano s kislo smetano, zapeči v pečici in zraven ponudi še kako pekočo omakco user posted image .

clock-img

23.02.2010, 12:40

clock-img

benika

pencil-img

7793

Jaz sem ravno naredila rezančevo testo za široke rezance. Zraven bo gobova omaka zame in najbrž tunina za moža. Otroci so pa na shujševalni in jedo rezance brez vsegauser posted image

clock-img

23.02.2010, 12:42

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec




omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image


A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx




Ja neki tazga... Načinov je več... Pri meni osebno mora biti meso narezano na koščke in nikoli faširano (tudi, ko delam samo mesnega), krompir tudi narežeš na kockice (malo zamudno, ampak tako je najbolj okusno), dodaš sesekljano čebulo, sol, vageta, poper, vse skupaj zmešaš in nato pač "mečeš" z rokami po testu, ne mažeš tkole kot je na sliki, al pa tko k štrudl, ampak tko da se samo nekak porazdeli, če me zastopiš. Ko je pečeno, preliješ z vrelo vodo v katero vmešaš žlico masla. Ko vzameš ven, pokriješ še z enim plehom, da se vse skupaj malo omehča.

Je*emtiš ste me zdej s temi bureki... Ne vem, če jest nam dones kr špinačnega mela.... Khmmmm...

< Sporočilo je popravil naja17 -- 23.2.2010 12:43:31 >

clock-img

23.02.2010, 12:43

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

mamo slovo od zime - kisla repa, krvavice, matevž.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

23.02.2010, 13:04

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač.


A res, a šareni burek? user posted image  Pa dobro, onda šareni. Si bom zapomnila.

Motovilec dobim v Hofru, miška.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

23.02.2010, 13:09

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

23.02.2010, 13:50

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 



Aj ne ne lubica, jaz vem kak se dela, špelin je spraševala, pa sem jaz samo napisala, kako ga jaz delam oz. je pravilni postopek user posted image .
Nažmaha (user posted image  kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) user posted image ...

Drgač pa ja - šareni, torej pisani (krompir in meso)
Mesni - je samo burek
Špinačni - zeljanca
Sirov - sirnica
s piščancem - ćoravi
s krompirjem -  krompiruša

user posted image

clock-img

23.02.2010, 15:02

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Aha, tako gre to. Kako se pa potem reče bureku z zeljem? Je tudi zelo dober.
 
Špelin@, evo ti napotkov za šareni burek, hehe.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

24.02.2010, 17:10

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Hvala za vse napotke okrog tega bureka user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
s piščancem - ćoravi


user posted image user posted image user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Nažmaha (  kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) ...


S koliko vrele vode z maslom pa to preliješ? user posted image A prav poliješ ali samo pokapaš??

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem