cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Kaj danes kuhate?

  
clock-img

06.09.2010, 17:56

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

ronja, dobiš. Je iz Ramine knjižice receptov, zato bom kar poskenirala. Zvečer priklopim skener, smo nekaj prenavljali stanovanje in je treba določene reči še poštimat user posted image

clock-img

06.09.2010, 21:50

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
ronja, dobiš. Je iz Ramine knjižice receptov, zato bom kar poskenirala. Zvečer priklopim skener, smo nekaj prenavljali stanovanje in je treba določene reči še poštimat user posted image


Jutri. Nekaj me mašinerija/kablovje zafrkava, ampak ne grem zdajle vsega prelagat user posted image

clock-img

07.09.2010, 13:51

clock-img

ronja

pencil-img

15289

kaj jih samo razkoščičim in fliknem v skrinjo? Pa se res obnesejo potem za kako pecivo? Še za kaj drugega?


Ja, jaz tako naredim. Iz njih lahko potem narediš tudi slivove cmoke, njami!

freya, ribja špinačna lazanja je malo bolj komplicirana reč (beri: imaš recej posode umazane;)
RIBJA ŠPINAČNA LAZANJA
Najprej zamesiš testo iz bele moke, pšenišnega zdroba (grisa), olivnega olja, rumenjakov in jajc, lahko daš še ščepec soli, ni pa treba. Zamseiš, da je je voljno, pustiš počivat.

Medtem pripraviš paradižnikovo omakco: pač popražiš čebulo in česen, lahko vržeš gor še kake inčune ali olive in kapre, če želiš, ni pa treba, ker je že sama lazanja zelo bogata. Potem čez to daš na koščke narezan paradižnik ali pa pač konzervo pelatov (ali paradižnika v koščkih ali paradižnikove kaše). in pokuhaš, da se malo zgosti, lahko pa še zgostiš s prežganjem, če želiš.

No, v drugi posodi (sem rekla, da bo precej umazanega), spet popražiš čebulo in česen, hkrati pa zavreš malo vode v velikem loncu in v njem podušiš špinačo (lahko tudi na suho, če nimaš malih otrok zraven, ki ti onemogočajo stalno mešanjeuser posted image ). Potem špinačo dobro odcediš, flikneš na popraženo čebulo, zmešaš in popražiš, ad ni preveč mokro. Začiniš s soljo, poprom, muškatnim oreškom. Lahko dodaš še malo smetane.

OK, zdaj si zavreš veliko vode (lahko vzameš isti pisker od prej od špinače, pa samo več vode not doliješ) in razvaljaš testo, ter ga narežeš na primerno velike plahte, ki jih skuhaš, in kuhane polagaš na kuhinjsko krpo (ne eno čez drugo, ker se rade sprimejo).

Segreješ ponev in v njej popečeš ribje fileje (lahko jih prej malo začiniš, samo ne pretiravaj s kakimi mešanicami, da ne bojo vsega preglasile).

Medtem, ko ti brbota paradižnikova omaka, se ti praži špinača, pečejo ribe in valjaš  testo in se kuhajo testenine, lahko vse skup že zlagaš skupaj (ok, priznam, malo moraš telovadit, ampak saj razgibavanje je dobro;)
Spodaj daš paradižnikovo omako, čez testeninske plošče, potem čez to špinačo in spet testenine, spet paradižnik, spet testenine, pa špinačo in ribe in testo in paradižnik in tako dalje, dokler ne zmanjka. Na vrh dam jaz paradižnik, da niso testenine suhe, nekateri zaključijo pa s testom. V vsakem primeru je pa treba čez posut sir - najboljše mocarelo ali kak drug dobro topljiv sir - pa ne šparat pri siruuser posted image . Pečeš na kakih 200 stopinjah in čez kake pol ure postrežeš. Lažje boš lepo razrezala, če boš 15 min pred serviranjem lahko vzela iz pečice in pustila na miru, da se plasti lepo spojijo, vendar nam to navadno ne ratauser posted image .

špelin, se ne mudi. Ampak čakaj: tele Ramine knjižice pa imam - bom pogledala, ča imam tapravo, da ti ne bo treba pisat, če mam.

clock-img

07.09.2010, 17:17

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

da ti ne bo treba pisat, če mam.


egostika ronja, a za nas pa ne sme napisat user posted image

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

07.09.2010, 20:18

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Evo, recept za brkinsko pito s slivami user posted image

user posted image

Kliknite jo, povečajte in bo.

Aja, ronja, danes sem za večerjo spekla tvoj "kiš", mmmmmmmmm user posted image



< Sporočilo je popravil špelin@ -- 7.9.2010 20:19:53 >

clock-img

07.09.2010, 20:37

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

ronja najlepsa hvala za recept... bomo poskusli! Glede posode pa ni problema... sem mojega navadila, da jaz kuham on pa pomiva... tako da tudi ce bi rabila 100 posod... me ne gane.. sploh!!:P

Drugace pa, mi smo danes jedli palacinke!:)

clock-img

08.09.2010, 12:42

clock-img

ronja

pencil-img

15289

egostika ronja, a za nas pa ne sme napisat


Se posipam s pepelom - prej ni nobena napisala za ta recept - sem pa pomislila na to, takoj ko sem stisnila "potrdi"user posted image

Špelin, hvala. Pa sem vesela, da vam je bil kiš všeč! Jaz vedno rada talam recepte, ker se mi zdi, da so to take stvari, ki nimajo nobenega smisla, če samevajo v eni sami kuhinji;)

freya, dobro ga maš to ti navajenega!user posted image
Saj pri nas je tudi dostikrat tako - zadnje čase pa že sam dostikrat kaj skuha, pa me samo za nasvet vpraša, pa za začinit pokličeuser posted image - včeraj je recimo zvečer naredil juho iz blitvinih stebel (sva jih pozabila dat v vok;), ki jo bomo imeli danes (jaz bom pa verjetno kake mafine za čez naredila, se še nisem odločila kaj), ker se bo danes bojl mudilo, imam roditeljski sestanek v vrtcu (mi je prav hecno -jaz pa roditelj, sploh se ne počutim takouser posted image ). To bo moj prviuser posted image .

clock-img

08.09.2010, 12:47

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

danes? kaj pa vem kako bi temu rekla..
čičerika v curry omaki z rezanci in korenjem - podobno tem chinese noodles, samo s curryjem in čičeriko user posted image

clock-img

08.09.2010, 13:03

clock-img

constanca

pencil-img

425


Jaz danes sploh ne povem kaj sem "kuhala", ker sem sam iz zamrzovalnika v pecico naflikala pa konzervo odprla. Me je prav sram.
Ja, bomo pa zobke imeli.

No, bom pa za popoldne nardila eno pito ali pico al ne vem kok se to po slovensko rece iz gob in mozarele. Cist tanko testo itd.

Mateyka, bi ti lahko malo bolj specificirala to tvoje danasnje kuhanje? Slisi se zanimivo.

In ja, ko se ze pogovarjate o tem za koga so vse recepti.... Priznam, vse preberem pol pa spobavam. Super ste!

clock-img

08.09.2010, 13:17

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Me je prav sram.


Kaj te bo sram? vse se včasih pač znajdemo, da ujamemo za rep dan, ki leti mimo nas. Tudi če kak dan sploh nič ne kuhaš, te nima bit kaj sram. Celo če ne bi nikoli kuhalauser posted image .

Za take hektične dni se splača met kako juhico v zmrzovalniku, če je kremna, se kar naješ, pa flikneš not še kake zlate kroglice, pa se preživi do večerje, hehe.

clock-img

08.09.2010, 13:24

clock-img

tamiflu

pencil-img

481

sveže zelje z govedino in pire

clock-img

08.09.2010, 13:28

clock-img

constanca

pencil-img

425

oh ja ves Ronja, cisto prav imas. Pa kaj ko glava dela po svoje....imam pac rada malo kontrole in navadno ze za vikend naredinm priblizno plan, kaj je treba pokuhat med tednom (da se stran ne mece itd. in da jemo nekako normalno, ne vsak dan paste itd).

Grozno je to upanje in teznja, da ima clovek lahko nekaj kontrole v zivljenjuuser posted image . No, so dnevi, ki krenejo drugace in cisto po svoje in takrat lahko vsaj malo na net zginem, ce ze za kuhanje ali drugo delo nisem....mah kaj nakladam.


clock-img

08.09.2010, 13:31

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

imam v hladilniku pripravljno za burek...samo že zdaj vem, da se mi ne bo dalo user posted image

zelena solata +cvrta jajčka+kruh

brezveze, se bom čez vikend potrudila

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

08.09.2010, 14:19

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

boranja in pire krompiruser posted image

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

09.09.2010, 10:24

clock-img

anchika

pencil-img

806

za večerjo mislim da bodo danes kar cvrta jajčka

clock-img

09.09.2010, 11:55

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Danes bo pa "makaronflajš"- na lubijevo željo - že zelooooo dolgo nismo jedli nobenega mesa in mu je začelo manjkatuser posted image . Tako da testenine in omaka iz domačega paradižnika, čebule in mletega mesa.

Včeraj za čez niso bili mafini, ampak "ovsenček". Danes pa sladice verjetno ne bo, ker imamo še en bizi dan (moramo it zamenjat poletne obleke za zimske - vse imamo namreč spravljeno pri bratu v kleti in je to spet cela ekspedicija;).

clock-img

10.09.2010, 12:44

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Evo js sem pa danes delala testenine z zelenjavo in besamel omakco, pecene v pececi... kaj vem kako se temu rece...: kuharija ob praznenje hladilnika!:)

clock-img

10.09.2010, 12:48

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Piščančja prsa s kostjo in kožo, dušim z eno veliko čebulo in korenčkom. Ko se to skuha, vzamem piščanca proč, zmiksam čebulo, korenček in omako, dodam malo gorčice in dodam šampinjone.

zraven pa še zelenjava( tenstane bučke, melancani, korenček, + paradižnikova mezga)

+ solata iz paradižnika in kumar.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

10.09.2010, 14:49

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Danes bojo kruhovi cmoki (taki pisani, ker bojo iz pesinega kruha), pa gobova omaka zraven (tašča in tast sta nabrala kraaaaasne jurčke!!! Jemo jih pa seveda miuser posted image ) Pa mogoče še stročji fižol zraven.

clock-img

10.09.2010, 14:55

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Ronja, jaz bi imela pa tvoj recept za cookije in brownije, ko boš imela čas. Ne vem zakaj, ampak imam občutek (ki me ponavadi ne vara), da narediš odlične............

clock-img

10.09.2010, 16:56

clock-img

blak

pencil-img

660

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

kuharija ob praznenje hladilnika!:)



mi temu pravimo pometačinauser posted image

mi smo imeli pečenega piščanca v pečici s krompirčkom in bučkami.

clock-img

11.09.2010, 18:53

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

IZVIRNO SPOROČILO: blak

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

kuharija ob praznenje hladilnika!:)



mi temu pravimo pometačinauser posted image

mi smo imeli pečenega piščanca v pečici s krompirčkom in bučkami.



No, ali pa tako!:) Smo pa danes meli samo eno hitro rižoto in solato, ker je bil deloven dan... beri: trgovine, potem pa kolo!:D

clock-img

11.09.2010, 19:53

clock-img

ronja

pencil-img

15289

sanelaa, kateri kukiji in rjavčki te zanimajo - vsakič delam po drugem receptu, hehe?user posted image Bom pogledala, kateri so nam bili najbolj všeč: pri brownijih (rjavčkih) je pravilo, da čim več jajc in čokolade in čim manj moke, tem boljše jeuser posted image .

Pri kukijih je pravilo, da morajo met not kake koščke čokolade ali pa vsaj rozine ali kake oreške ali kaj, da so bolj zanimivi. nam so všeč " drop cookies" - torej taki, kjer maso samo z žlico "nakapljaš" na pladenj, da ti ni treba izrezovat z modelčki ali delat kroglic. Taki so namreč malo mehkejši, ker je že samo testo mehkejše - poleg tega, da se jih precej hitreje narediš, saj samo zmiksaš in z žlico zajemaš ter daš na pladenj.

danes smo jedli zunaj! Častil mamin (torej babicin) fantuser posted image ! Jedli smo pa - ostali pice (lubi mehiško, babičin fant pa treviso in ona zelenjavno), jaz pa njoke z zelenjavno omako in je bilo zelo dobro. Za posladek pa tiramisu in sladoled.

clock-img

12.09.2010, 18:50

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Ronja,

če se ti ljubi lahko kar za klasične cookije in brownije.

MI smo pa danes jedli juhico, pa puranjo prsa, polnjena z zelenjavo in riž.


clock-img

14.09.2010, 12:43

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Rižota z jurčki in lisičkami, zelena solata. Zdaj še preštudiram zgornji recept za slivovo pito in če bom pri volji, bo še to.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem