cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Kaj danes kuhate?

  
clock-img

18.08.2010, 16:04

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

njoki s smetanovo omako in zelišči



recept prosim za omako..



agree user posted image

sicer so bli pa včeri za kosilo jurčki z jajci. drugo si pa kr pustim kuhat (beri: hodim ven jest), dans npr solato.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

18.08.2010, 16:27

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

njoki s smetanovo omako in zelišči



recept prosim za omako..



agree user posted image

sicer so bli pa včeri za kosilo jurčki z jajci. drugo si pa kr pustim kuhat (beri: hodim ven jest), dans npr solato.




Čist simpl, za tiste, ko ne znajo kuhat in za dneve, ko ni časauser posted image . Smetano za kuhanje dam v ponev, dodam zeliščni sveži sir (kupim rolado, če je ni, pa kar od MU-v lončku-petršilj,česen), sol, zelo na fino nasekljan drobnjak. Ko se stopi pa not fliknem njoke. Čez nariban parmezan in okrasim s kakim listom sveže bazilike

To sem začela prakticirat, ker s sirovo omako dobimo le eno veliko kalorično bombouser posted image , tole pa niti niuser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.8.2010 16:29:00 >

clock-img

19.08.2010, 18:57

clock-img

bit

pencil-img

1211

grahova špinačna juha + jogurtovo pecivo z višnjami

clock-img

19.08.2010, 19:18

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

zelenjavna juha z ajdovimi žganci

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

20.08.2010, 21:18

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Evo, danes sem delala Cornwallske pite + kitajsko zelje! Grozno nasitno...!:D

LP:)

clock-img

20.08.2010, 22:06

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Nič, od torka dalje kuha lubi. Danes smo jedli gobe z jajci, včeraj pa polnjene bučke, predvčerajšnjim pa bučno juho. Jaz sem samo kruh naredila, pa še to je glavno delo naredil kruhomat.
Jutri bom pa tudi jaz kaj prispevala, se mi skor nič več ne vrtiuser posted image .

clock-img

20.08.2010, 22:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.08.2010, 08:53

clock-img

naja17

pencil-img

2696

Jaz sem včeraj lisičke z jajčki... Danes pa filane paprike s krompirjem v pečici, pa za dragega kos mesa zraven, ker to drgač ni kosilo user posted image ...

clock-img

22.08.2010, 20:27

clock-img

smeška83

pencil-img

282

Gobova župca, pa solatka, zraven pa ornk kos domače torteuser posted image  

clock-img

25.08.2010, 20:26

clock-img

zvezdica_1

pencil-img

376

boranja....
pa puding za sladico

clock-img

26.08.2010, 07:39

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Hobotnica ispod SAČ-a, mmmm, komaj čakam

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

27.08.2010, 14:24

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Tople kumare s krompirjem in hrenovke

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

27.08.2010, 14:40

clock-img

~Biba~

pencil-img

1864

makaronfleiš in zelena solatka

clock-img

27.08.2010, 15:06

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

bučke in grah v omaki z rdečo lečo + kuskus+rdeča pesa

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

29.08.2010, 13:19

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Goveja juha z rezanci, pečen krompir z zelenjavo, govedina iz juhe in pohani zrezki, zelena solata z svežo špinačo in malo fete.Sladica pa slivov štrudelj.

clock-img

29.08.2010, 13:26

clock-img

sanasan

pencil-img

1264

evo, zadnji dan 'svobode' (možek se vrača po 2muser posted image ) mi ni treba kuhat, naju (s tamalo) naju je povabila mami, bo pa tipično nedeljsko - goveja juha, pečen krompir, meso in solata... najbolj bom pa vesela goveje juhce za jutri, ko se vrača možek (mu je najboljša taščina juhauser posted image )..za jutri samo še štrudel spečem za mojega user posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

clock-img

29.08.2010, 13:32

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

mlad krompir in piščanjčje krače pa pečena hokaido buča  z mladim sirom

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

29.08.2010, 13:40

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Zjutraj sem naredila rotije (indijski nekvašeni kruhki), polnozrnati, v več plasteh - podobno kot listnato testo v bistvu.
Za kosilo bomo jedli pa kar marelične cmoke, ki jih je včeraj, ko smo šli na obisk, prispevala taščauser posted image . Naredi super cmoke!

clock-img

29.08.2010, 22:46

clock-img

Pokora

pencil-img

1089

Ronja kako narediš rotije? Ker indijci testo tako spretno razvlečejo, da je res čisto tenko. A narediš testo koz za štrudelj? Kako si jih pa pekla?

clock-img

29.08.2010, 22:55

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

pečene paprike made by miš (posle v momentu, predno so bli raznjici na mizi. (piscancji- hrbet, v paci v cesnu, petersilju in zacimbami. mlad krompir, pecen v zerjavici in NIČ goveje juhe!user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

clock-img

30.08.2010, 09:29

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ronja kako narediš rotije? Ker indijci testo tako spretno razvlečejo, da je res čisto tenko. A narediš testo koz za štrudelj? Kako si jih pa pekla?


Ja, jaz ga tudi zelo na tanko razvaljam - samo kar z valjarjem, navadno se mi ne da vlečt, čeprav tudi to gre, probala, ni tak bavbav.
V bistvu je moka polnozrnata in se malo drugače obnaša. Pa za štrudelj raztegneš en ogromen kos testa, tu pa za vsak roti posebej, pa še potem jih mažeš in prepogibaš. No, evo cel postopek:
indijski rotiji
Vzameš polnozrnato moko (slabe pol kile - 450g - za nas 4), jo malo soliš (žlička soli), lahko dodaš še pecilni prašek, ni pa nujen - to je ameriška verzija (s karibov), dodaš cca 300 ml vode (rajši mlačne ali malo tople, ne čisto hladne, bo gluten hitreje začel delovat), pregneteš v voljno mehko testo in pustiš kake 20 min. počivat. Če se ti mudi, pač delaš dalje, boš pač malo bolj gnetlauser posted image . Razdeliš to na 8 delov (3x na polovico) in vsakega oblikuješ v kroglico, ki jih vestno pokrivaš s krpo ali loncem, da se ne bojo izsušile. Tu naj bi jih spet pustil počivat, ma meni se ne da toliko čakat, delam koj dalje. Vmes si stališ  cca 100-150 g masla in pripraviš en čopič za mazanje (najboljši je silikonski, ker ga lahko flikneš v pomivalca;).
Kroglico razvaljaš v krog, s premerom cca 20 cm - oz. po želji - pač na tanko zvaljaš v krog in ga premažeš z maslom po zgornji strani. potem ga prepogneš in spet premažeš zgornjo polovico kroga in spet prepogneš - zdaj imaš tak trikotnik z eno okroglo stranico - četrtino kroga, skratka. Pustiš jo pri miru, lepo pokriješ, da se ne izsuši in to ponoviš z vsemi ostalimi kroglicami: valjaš, mažeš, prepogneš, mažeš, prepogneš, daš na stran pod krpo. Paziš, da veš, kateri so bili taprvi narejeni (to je važno zato, ker če takoj zvaljaš ta trikotnik, bo maslo špricalo ven - če ga pa nekaj časa pustiš, se bo maslo toliko strdilo, da ne bo šlo ven, se bo pa lepo razmazalo - podobno kot pri listnatem testu, skratka).
Zdaj,ko imaš vse trikotničke zložene, si lahko počasi segreješ ponev (fajn je če je težka - najbolj se obnesejo litoželezne ali pa teflonske). Medtem, ko se ti ponev segreva, ti previdno razvaljaš prvi gotovi trikotniček, ki se je vmes fajn usedel v večji ala krog oz. tak napol trikotnik - pač valjaš, da je tanko, pa da je kolikortoliko simpatične oblike. POtem ga namažeš po eni strani, daš s to stranjo v ponev, namažeš z maslom še po drugi strani in pečeš 1 minuto na prvi strani, 2 minuti na drugi in potem spet obrneš in pečeš še 1 minuto na prvi strani. Pečenega daš v krpo, da se ne shladi, vsakega naslednjega pa kar direkt na prejšnjega- se ne bojo sprijeli.
Potem to ponavljaš z vsemi rotiji. Postrežeš vroče s kakim čatnijem ali relišem, so pa tudi ok sami ali pa z marmelado, kislo smetano,...

je malo zamudno, ampak je tudi zabavno.

clock-img

30.08.2010, 10:35

clock-img

bit

pencil-img

1211

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pečene paprike made by miš




plsss receptuser posted image

clock-img

30.08.2010, 11:13

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Goveja juha z zelenjavo, govedina in solata.Če ostane kaj mesa, pa bo jutri http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.8.2010 11:17:12 >

clock-img

30.08.2010, 13:10

clock-img

Pokora

pencil-img

1089

Ronja, ful ti hvala za recept in obširen opis!user posted image Je sicer res nekoliko zamudno, samo meni so zraven sabji-ja, al pa dala tako dobri, da jih ob prvi priliki sigurno naredim. Njamiuser posted image

clock-img

30.08.2010, 13:17

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435




IZVIRNO SPOROČILO: bit

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pečene paprike made by miš


 

plsss receptuser posted image



v bistvu je to solata.
tiste rdece, mesnate, podolgovate paptike spečes oziroma zazges na zaru, el. plosci, v pečici. tolko, da postanejo crne (zazgane) ko vidis, da je lupina odstopila, jih malo pustis in olupis. lupina mora jit skor sama dol. samo s prsti, nic z nozem. ce ne gre, pol niso se dost pecene.

pol pa na drobno sesekljam ful cesna. vceraj sem ga cel strok in pol in veliko petersilja. dodam olje in sol. (trzaska omaka)
paprike zlozis v posodo in zalivas s to trzasko omako. das v hladilnik za vsaj 3 ure. na koncu se malo okisaš in to je to.....
bozansko :)


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem