Ampak sladki krompir....o tem pa nimam pojma. Je velika razlika v okusu?
ma, lahko daš tudi navadnega. meni je sladki bolj všeč sicer - je sladek in čudovito oranžen
, ampak deluje tudi z navadnim pirejem, če bi rada oranžno barvo, daj pa korenček zraven.
Pastinak lahko uporabiš enako kot navadno korenje ali kolerabo. Je fajn zadeva, jaz dostikrat uporabljam. V ričet ga komot daš, ko maš ravno ješprenj za porabit.
ješprenj lahko daš v ričet ali pa ga zmelješ in uporabiš za kruh, ali skuhaš in dodaš druge zadeve in z njim napolniš zelenjavo (pač kot katerokoli drugo kašo)... več mi trenutno ne pade na pamet.
Sicer so bili včeraj
mlečni rezanci za otroke (nek prastar recept iz avstroogrske) in borovničev kompot zraven (tudi domač, ampak ni moje delo, ampak od moje mami - njami!). Brez bi bili rezanci čisto neužitni, čeprav sem bila sama tako lačna, da bi pojedla vse
.
Danes bo verjetno
rizibizi ali pa kaka rižota, se bo mudilo, ker gremo gledat lutke potem.