cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Kaj danes kuhate?

  
clock-img

31.05.2010, 11:42

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Za večerjo pa grisek v modelčku (že prej skuhan in ohlajen, tako kot puding) s svežo vročo čokoladno omakco čez.



Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?

clock-img

31.05.2010, 12:38

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, ne, za biologe je plod oliva, pa naj Istrijani govorijo, kar hočejo;)



pa ne samo Istrijani  http://sl.wikipedia.org/wiki/Oljka


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

31.05.2010, 13:14

clock-img

tamiflu

pencil-img

481

Vampi in polenta

clock-img

31.05.2010, 14:28

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Riž, puranji trakci in šitake v smetanovi omaki

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami

clock-img

31.05.2010, 14:31

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Musaka z ohrovtom + zelena solata.

clock-img

31.05.2010, 19:21

clock-img

marta82

pencil-img

5534

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami



A lahko recept? Kakšne rezance kupiš - navadne al kakšne spešl?

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.

clock-img

31.05.2010, 19:25

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm

clock-img

01.06.2010, 07:19

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm



Ja take, spešl iz kitajskeuser posted image

Rezance posebej v kropu skuham, po navodilu iz vrečke. V ponvi ali voku pa prepražim po želji zelenjavo(kockice) ali meso ali ribo, lignje, kozice ali pa kombiniram ... odvisno kar se nam lušta. Dodam kuhane rezance, 1-2 jajčki in še malo prepražim, na koncu dodam mleti čili in semena (lan, sezam, sončnična). V glanem vedno nekaj novega, komot eksperimentiraš

clock-img

01.06.2010, 09:34

clock-img

luan

pencil-img

716

Za kosilo bo krompirjev golaž in palačinke.

clock-img

01.06.2010, 16:51

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

zelenjava v voku s polnozrnatimi špageti (dober nadomestek kitajskim rezancem user posted image ), za posladek pa skutina torta z limeto.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

02.06.2010, 08:57

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

Pečen riž z jajčko, zraven pa zelenjava s svinjino v voku

clock-img

02.06.2010, 09:23

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Zadnje čase vsi nekaj "vokate" user posted image

Pri nas bodo ribe, pire krompir in špinača (iz blitve).

clock-img

03.06.2010, 10:35

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?



Lahko sicer samo stopiš čokolado v smetani, ampak jaz navadno zakompliciram stvariuser posted image . Poizkusila sem že vsaj 10 receptov za čokoladno omako in mi je najbolj všeč tisti, kjer je več sestavin, ena od njih pa kak invertiran sladkor (med, zlati sirup ali podobno...) Včasih dam namesto tega javorjev sirup in mi je tuid zelo všeč: dam torej temno čokolado, smetano, včasih kombiniram z mlekom, če nimam, dam vodo, lahko dodaš še maslo, če češ bolj bogat okus in pa nek tak sirup, da dobiš primerno mazavo gostoto.

clock-img

03.06.2010, 10:36

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

chilli con carne user posted image

clock-img

03.06.2010, 10:36

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.

clock-img

03.06.2010, 10:38

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
jabolčne žličnike


Recept, prosim user posted image

clock-img

03.06.2010, 10:38

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

špageti alla millanesse plus paradajz

clock-img

03.06.2010, 10:40

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.



Kaj pa je to?

clock-img

03.06.2010, 10:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

03.06.2010, 11:36

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Kiš (originalno quiche, samo se mi ni dalo pisat tako dolgo;) je v bistvu slana pita - v pečici pečena francoska jed, kjer je na dnu krhko testo, not je pa nadev (ti so seveda različni), ta nadev je pa potem še prelit z mešanico smetane in jajc. Zenkrat sem jih naredila okoli 15-20 različnih, nekatere večkrat. Včerajšnji zeliščni kiš je imel v testu poleg moke, masla in rumenjaka še sesekljan petršilj, tako da je bilo testo zeleno in flekasto od petršilja. Nadev je bil iz pora, mlade čebule, malo česna in ogrooomno zelišč (jaz sem dala petršilj, drobnjak in majaron - pač kar sem imela svežega, samo mora bit res veliko, da da okus). Testo sem dala v pekač za pite (tisti keramičen) in slepo pekla (brez file), medtem sem prepražila in podušila česen, por in mlado čebulo, na koncu sem vmešala še vsa zelišča, vse skup nadevala v napol pečeno testo in prelila z zmesjo jajc, smetane in mleka. Potem spečeš do konca (na 180-190°C, cca pol ure). Kiši so ena lubijevih naj jedi, pa tudi malidve jih imata zelo radi, tako da so kar pogosto na sporedu.

Jabočni žličniki
so zelo enostavna in hitro pripravljena jed iz sestavin, ki so vedno doma, zato so klasika za zjutraj, kadar ni kruha, za popoldne, kadar se nam mudi ali nič ne da, za zvečer (iz istih razlogov;)... Pa še otroci majo radi. Olupiš jabolka (jaz jih dam vsaj 5-6, ali še več, če so manjša, ampak to je odvisno od vašega okusa), jih razpečkaš in narežeš na rezine (ne pretanke, na 12 delov je ravno fajn). V skledi zmešaš 300 g moke (jaz vzamem navadno 100g pirine, ti so nam najbolj všeč in so bili tudi včeraj, sem pa delala tudi že polnozrnate, koruzne in ajdove, ampak pirini pri nas zmagajo - seveda lahko naredite tuid čisto bele, če hočete), 1 jajce in 2 deci vode za belo oz. po potrebi še več za mešano testo (pirina, polnozrnata, ajdova in koruzna moka bojo več popile). Zvreš vodo, jo soliš in potem z žlico zajemaš testo in ga daješ v slan krop, da nastanejo žličniki. Medtem v veliki ponvi zraven stopiš 50 g masla, daš gor jabolčne rezine in 100 g sladkorja (jaz navadno vzamem rajši rjavi sladkor in ga dam kako žlico več, če je veliko jabolk). To lepo podušiš, da se jabolka zmehčajo, sladkor stopi in poveže z maslom v tako fajn omakico in potem v to iz kropa lepo prestaviš kuhane žličnike (ko priplavajo na površje oz. če so iz mešanega testa pustite še kako minuto dlje, da se res prepojijo do sredine). premešaš, po želji posuješ s cimetom in postrežeš.

clock-img

03.06.2010, 11:39

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Jabočni žličniki



user posted image user posted image user posted image

jutri bojo za zajtrk user posted image

sicer bo pa dans kot kaže solata (popečene bučke, paradižnik, mlada čebula, paprika, sir na žaru) z balzamičnim kisom user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

04.06.2010, 07:42

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.06.2010, 08:24

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Ronja, hvala user posted image

clock-img

04.06.2010, 09:27

clock-img

khurde

pencil-img

2724

cvetačna juha, rižota z bučkami, lečini polpeti, zelena solata

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

clock-img

04.06.2010, 09:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Kaj se ponavadi je poleg ajdovih žgancev?



kislo zelje al pa obara/ajmoht/...
jest jih drugač tut z mlekom obožujem, samo potem ne sme bit ocvirkov gor.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem