cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Ločevalna od 4. 1. 2010 ;)

  
clock-img

01.02.2010, 08:00

clock-img

2violina

pencil-img

505

Ko sem danes zjutraj stopila na tehnico nisem mogla verjeti svojim očem, tako, da sem zadevo še enkrat ponovila. Skratka sem zelo vesela user posted image  user posted image  user posted image

Torej kg pretekli teden 76,1 kg danes zjutraj 73,4 torej ta teden -2,7 in skupaj sem na 1/3 lažja za 6,6 kg.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

clock-img

01.02.2010, 08:00

clock-img

Sunny Morning

pencil-img

2626

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Sunny Morning -- 1.2.2010 8:05:22 >


_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

clock-img

01.02.2010, 08:04

clock-img

srecna_zvezda

pencil-img

463

Dobro jutro vsem skupaj!

Imam en majcken casa da se vam malo oglasim. Nisem nehala z dieto le moja princeska zase zahteva toliko casa, da enostavno ne utegnem niti na net skocit.
Diete se z majhnimi pregrehami sicer drzim, vcasih sem dolocene jedi taaakoooo potrebna da se ji enostavno ne morem upreti oz. nocem. (zadnjic sem tri dni zapored sanjala milko z lesniki 300g!!!) in sem rekla ma k**** ga gleda, bom pa naslednji dan zato se bolj pazila...je to narobe?....(saj vem da je a ne morem si pomagati..)

Vidim da vam damicam kile kar pridno kopnijo in sem za vas zeloo vesela, zanima me pa nekaj kaj lahko za OH vse jem???

clock-img

01.02.2010, 08:09

clock-img

2violina

pencil-img

505

IZVIRNO SPOROČILO: srecna_zvezda

zanima me pa nekaj kaj lahko za OH vse jem???



DAN 3 - OGLJIK. - HIDR. DAN

Kaj spada pod škrob:

Sladkor, testenine, pice, sladkarije, ...
Ogljikovi hidrati dajejo našemu organizmu energijo in so nepogrešljiv vir energije za normalno delovanje možganov in centralnega živčnega sistema. Če uživamo več ogljikovih hidratov kot jih telo lahko pretvori v glukozo ali glikogen (v jetrih in mišicah), se kopičijo v maščobnih celicah.
Delimo jih na:
Monosaharidi so ogljikovi hidrati, ki jih sestavlja samo ena molekula, rečemo pa jim kar sladkorji. Najdemo jih v kot glukozo v medu in sadju, ter fruktozo v sadju), ter v melku kot galaktoza.
Disaharidi so ogljikovi hidrati z dvema molekulama in to so beli sladkor iz sladkorne pese ali sladkornega trsa; dobimo jo v pivu in koruzi.
Polisaharidi so ogljikovi hidrati z več molekulami: glikogen v jetrih in mišicah (meso); škrob, ki je sestavljen iz več molekul glukoze, vsebujejo pa ga sledeče rastline: žitarice (pšenica, koruza, riž, rž, ječmen), gomolji (krompir), stročnice (posušen grah, leča soja). Te ogljikove hidrate imamo v škrobnem dnevu zato jih v tem dnevu ne jemo!!
Slabosti OH:

  • enostavni ogljikovi hidrati stimulirajo pankreas (trebušno slinavko), da proizvaja velike količine insulina. Insulin znižuje količino sladkorja v krvi in s tem povzroča občutek lakote. Poleg tega pa visoka proizvodnja insulina stimulira proizvodnjo maščob. Insulin dela in skladišči maščobe. 

  • enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo trigliceride (maščobe) v krvi, kar pospešuje nastanek kardiovaskularnih obolenj; 

  • enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo holesterol v krvi;

  • enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo sečno kislino v krvi, kar lahko povzroči nastanek protina (oblike artritisa).

  • Ker so OH najbolj krivi za naše kilograme, je tu potrebna stroga vzdržnost in prava izbira ogljikovih hidratov. To ne pomeni, da jih moramo popolnoma odstraniti iz jedilnika, saj so pomembni za naše telo, potrebna je samo prava količina, zato v našo dieto spadajo naslednji OH: Naravna pica z sadjem ali zelenjavna (brez beljakovin), testenine z paradižnikovo ali gobovo omako brez mesa ali drugih beljakovin, slano pecivo v velikosti pice, ...
    Prehranjevanje:
    ZAJTRK:
    za zajtrk pojemo eno vrsto sadja (primer: 2 pomaranči ali 2 mandarini ali skodelico jagod ali 2 breskvi ali 2 hruški ali skodelico borovnic, skodelico ribeza, ...
    Kot ste verjetno opazili je potrebno jesti na enkrat samo eno vrsto sadja!! Torej če pojeste za zajtrk hruške morate jesti samo hruške in ne mešati recimo hruške in jabolka. Za malico lahko pojeste drugo sadje kot za zajtrk vendar spet istovrstno sadje, torej recimo banano. To je pomembno, ne mešajte sadja!!

    KOSILO:

    Za kosilo je potrebno jesti jedi z OH. Primeri jedilnikov:
    1. pica z enovrstnim sadjem ali pa paradižnikom (ter drugo zelenjavo) in
       začimbami, kozarec vode
    2. slano pecivo v velikosti pice, voda
    3. testenine z zelenjavno, paradižnikovo ali gobovo omako brez mesa

    VEČERJA:
    Sladkarije! Da, prav ste prebrali, majša količina sladkarij. Primeri jedilnikov:
    1. 3 kosi peciva
    2. večji kos torte
    3. 3 kepice sladoleda


    _____________________________

    Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

    clock-img

    01.02.2010, 08:11

    clock-img

    tea

    pencil-img

    549

    Dobro jutro,

    ja ja tudi pri nas je pošteno mraz. Komaj čakam, da bo pomlad in toplo. Nisem ravno človek zime, veliko raje imam poletje, pa čeprav je vroče.
    Danes nas čaka kar težak dan, vsaj zase lahko to rečem. Se bom potrudila, da vzdržim. Glede na to, da je ponedeljek, javljam svojo težo - 67,9 kg, kar pomeni -0,6kg kar je v skupnem 4,4 kg manjuser posted image Glede na sobotine obilne grehe sem zelo vesela, da je sploh šlo kaj doluser posted image Pa še včeraj sem si privoščila en kuhan vinček, ker sem vsa prezebla prišla s sankanja. Resnično me ves čas zebe, pa me nikoli v življenju niuser posted image in moram reči, da je prav ziprno. Doma sem v štrikani jopi, pa še ves čas jamram, da je mrzlo. Ostali pa vratkih rokavih.
    Grem malo pospravit po hiši - higienski minimum je pač potrebno opravituser posted image , potem pa malce likat, da me ne bo preveč zeblo.

    clock-img

    01.02.2010, 08:21

    clock-img

    jer.za.

    pencil-img

    1782

    Jutro!

    Vidim, da vam kg pridno kopnijouser posted image user posted image . Jaz svoje sporočim jutri.

    Danes je na vrsti vodni dan, jaz pa že sedajle lačnauser posted image . Včeraj moram priznat da sem se komaj zadrževala ob sadju, ni veliko manjkalo pa bi si pico naročila, no ampak sem zdržala. Danes pa tudi upam da mi rata le ob čaju cel dan....zdele bom na hitro malo pospravila, potem grem malo po trgovinah, popoldan služba, zvečer bom pa ob sedmih v postelji...tak je plan, ampak za vsak slučaj bo pa eno jabolko v torbici.
    Me pa tudi nasplošno zadnje tri dni mika hrana, zelo sem lačna, vse bi pojedla, tudi sitnoba je bila vmesuser posted image ...upam da je to le prehodno obdobje, in da bo z jutrišnjim B dnem to minilo. Ima še katera podobne skušnjave ?


    clock-img

    01.02.2010, 08:25

    clock-img

    bella02

    pencil-img

    1331

    Samo na hitro, potem šibam ponavljat za izpituser posted image

    Prigarala sem še -2kg, torej je skupaj -7kguser posted image

    Danes pa vodni dan. Če izpit naredim, bom z lahkodo zdržala, drugače pa ... Se bom potrudila. Pa pa

    clock-img

    01.02.2010, 08:37

    clock-img

    tea

    pencil-img

    549


    IZVIRNO SPOROČILO: jer.za.

    Ima še katera podobne skušnjave ?





    Jaz tudiuser posted image se mi lušta vsa hrana, še tisto kar ponavadi ne jem.

    clock-img

    01.02.2010, 09:06

    clock-img

    4pikice

    pencil-img

    369

    Jest se bom tudi jutri tehtala, ker po vodnem bo gotov manjša cifra. Upam, da mi uspe. user posted image user posted image user posted image Po moje bo kar kriza!!!

    a pr vodnem ni nč kave, čajčkov???

    < Sporočilo je popravil 4pikice -- 1.2.2010 9:09:54 >


    _____________________________

    2+1=4pikice

    clock-img

    01.02.2010, 09:09

    clock-img

    4pikice

    pencil-img

    369



    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



    user posted image user posted image user posted image Tudi od meneuser posted image user posted image user posted image

    Mi že kruli!!!!



    _____________________________

    2+1=4pikice

    clock-img

    01.02.2010, 09:18

    clock-img

    2violina

    pencil-img

    505

    IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice

    Jest se bom tudi jutri tehtala, ker po vodnem bo gotov manjša cifra. Upam, da mi uspe. user posted image user posted image user posted image Po moje bo kar kriza!!!

    a pr vodnem ni nč kave, čajčkov???



    Ja čajček lahko piješ, vsaj nekaj toplega. Sem si zjutraj tudi kavico skuhala jo itak pijem brez vsega. Bo pa tale vodni dan težak vsaj zame, ker me že od včeraj boli glava ko user posted image . Mi tudi dva saridona nista pomagala (ponavadi mi). Dans si pa nič ne upam vzet, ker imam prazen želodec. Pa še tisti dan je ko se je pripeljala tečka rdečka, ki mi lušte po hrani vzbudi.  Ampak se zaenkrat še ne dam, pa če bom morala ves popolden v postelji preživet.

    _____________________________

    Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

    clock-img

    01.02.2010, 09:19

    clock-img

    2violina

    pencil-img

    505

    IZVIRNO SPOROČILO: tea


    IZVIRNO SPOROČILO: jer.za.

    Ima še katera podobne skušnjave ?






    Jaz tudiuser posted image se mi lušta vsa hrana, še tisto kar ponavadi ne jem.



    SE podpišem

    _____________________________

    Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

    clock-img

    01.02.2010, 09:50

    clock-img

    Julija08

    pencil-img

    1299

    Hojla,

    evo sem zdržala prve štiri dni brez grehov in 1,8 kg manj user posted image user posted image

    Se mi zdi kar uredu, pa sploh mi ni bilo težko.

    Zanima me za ta Kardam, ali ga lahko tudi, če še dojim. Sej se mi zdi, da ni nič takega samo neka začimba pač??

    clock-img

    01.02.2010, 09:55

    clock-img

    aleži

    pencil-img

    1903

    Lep vodni dan vam želim,

    user posted image

    upam, da me boste tudi mene spodbujale v četrtek.user posted image

    Drugače sem šla dol 1 kg...jih imam 62,5. Ma sem vesela....še malo malo pa bom!!!user posted image user posted image

    clock-img

    01.02.2010, 10:16

    clock-img

    ajna12

    pencil-img

    276

    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Dajmo punce, navijam, da čim boljše in brez grehov uspete priti čez današnji vodni dan. Naj vam bo v mislim, da ste super, da ste že na prvi tretjini do zmage. user posted image user posted image

    Jaz imam pa vodni dan jutri, upam tudi da mi uspe. Sicer sem do 17. ure v službi, pa še potem imam opravke, tako da upam da bo.
    Danes sem se tehtala imam celo že 8 spredaj. Sem ful vesela. Pokazala je 89.5 kg. Sem pa gledala ITM; sem prišla iz debelosti 2. stopnje na debelost 1. stopnje.user posted image

    Čim bolj miren dan vsem skupaj!

    clock-img

    01.02.2010, 10:32

    clock-img

    Sunny Morning

    pencil-img

    2626

    IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice



    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



    user posted image user posted image user posted image Tudi od meneuser posted image user posted image user posted image

    Mi že kruli!!!!




    Dejmo punce. Meni tudi že kruli, v predalu so s čokolado obliti piškoti ampak se ne dam. Bom raje danes potrpela in bom jutri user posted image .


    _____________________________

    06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

    clock-img

    01.02.2010, 10:33

    clock-img

    Sunny Morning

    pencil-img

    2626

    ajna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

    _____________________________

    06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

    clock-img

    01.02.2010, 11:29

    clock-img

    4pikice

    pencil-img

    369

    IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

    Bo pa tale vodni dan težak vsaj zame, ker me že od včeraj boli glava ko user posted image . Mi tudi dva saridona nista pomagala (ponavadi mi). Dans si pa nič ne upam vzet, ker imam prazen želodec.



    Ti kar v miru Lekadol popij, je čist ok za želodec! Glava te pa ne sme bolet, že tako je to  bol tak usran dan. Jest bi na tvojem mestu vzela kar 2 naenkrat!


    _____________________________

    2+1=4pikice

    clock-img

    01.02.2010, 11:31

    clock-img

    4pikice

    pencil-img

    369

    IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

    IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice



    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



    user posted image user posted image user posted image Tudi od meneuser posted image user posted image user posted image

    Mi že kruli!!!!




    Dejmo punce. Meni tudi že kruli, v predalu so s čokolado obliti piškoti ampak se ne dam. Bom raje danes potrpela in bom jutri user posted image .





    Je kdo reku jutri???????????? user posted image Komi čakam!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image


    _____________________________

    2+1=4pikice

    clock-img

    01.02.2010, 11:40

    clock-img

    Pigy

    pencil-img

    809

    čao!

    Al ste se razpisaleuser posted image . Bravo vsem za izgubljene kg, no jaz nisem bila preveč pridna ta teden, zato je šlo dol samo malouser posted image user posted image user posted image . Dva dni sem jedla zapored čevapčičeuser posted image , potem v soboto sva šla zvečer v kino in seveda pojedla mal kokic in pila navadno vodo. (ura je bila že čez 23).

    Tko da sedaj imam samo 76,8kg, tko da sem do sedaj vse skupaj izgubila 5,2kg, no sem pa včeri imela sadni dan, je šel lepo mimo, in danes imam vodni dan, tko da sedaj popijem kavo in grem po Ljubljani šetkat, do večerauser posted image .

    Uglavnem 2violina, sedaj grem v center, tko da ti vzamem, pa še sebi bom, kr danes je natanko 6 dan, kar nisem bila šla na wcuser posted image , upam da bo pomagalo.

    VAs bolj natančno preberem ko se vrnem.
    violina javim ti se na zs, ko nabavim.

    lp

    clock-img

    01.02.2010, 14:05

    clock-img

    Koprivicaa

    pencil-img

    9

    Pozdravljene,

    po dolgem času se vam spet javim. Vsem čestitam za izgubljene kg... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo user posted image user posted image . Sama se še vedno nisem tehtala, saj sem domače prosila, da tehnico skrijejo pred mano, ker bi drugače vedno na njej stala... user posted image  tega pa nočem, ker kolikor se poznam, bi se sekirala in izgubljala voljo, ko kg ne bi šli tako dol ko bi jaz hotela. Sicer pa se počutim super, nekatere hlače so mi že tako prevelike, da mi padajo dol, nekatere mi spet pašejo... user posted image

    Danes bom mislila na vas in navijala, da vam vodni dan hitro mine (ta mene čaka naslednji torek), predvsem pa, da mine brez grehov... go, go, go...user posted image   

    Lp, Koprivica

    clock-img

    01.02.2010, 16:48

    clock-img

    4pikice

    pencil-img

    369

    Men se pa tok sline cedijo, mam čist mokra usta!user posted image Kaj pa ve, nč ne jamrateuser posted image Grem si kuj čaj skuhat pa vodo pit,sem jo dons že 2litra! 

    _____________________________

    2+1=4pikice

    clock-img

    01.02.2010, 17:14

    clock-img

    nincika

    pencil-img

    170

    Punce, že cel dan mislim na vas in vam pošiljam pozitivno energijouser posted image user posted image user posted image

    In če vam kaj pomaga, sem danes stopila na tehtnico in imam manj kar 3 kg!! Se splača tale vodni dan speljat do konca, popijte veliko tekočine...
    Se pa bližamo večeru, tako da ste že skoraj na cilju!! Zdržiteuser posted image user posted image user posted image  

    Tudi jaz imam danes sadje, tako da skupaj z vami komaj čakam na jutri, ko bomo jedle meseka

    Bomo zmogle?? BOMO JAAAAuser posted image user posted image

    clock-img

    01.02.2010, 18:59

    clock-img

    jer.za.

    pencil-img

    1782

    Čer!

    Jaz se lahko pohvalim, da mi je uspelo speljati tale vodni danuser posted image , čeprav je bilo pa vmes ogromno skušnjavuser posted image -če ne bi bila popoldan v službi pa mi pomojem ne bi uspelo.. Zdele me čaka še pol litra čaja, nekaj cunj za zlikat, potem pa spanje-no najbrž bo precej nepresana noč, ker mi mala nekaj zbolevauser posted image . Jutri zjutraj pa sporočim kg.

    Sotrpinke,ki ste danes na vodi, naj vam tale večer čim hitreje mine.

    clock-img

    01.02.2010, 19:51

    clock-img

    Anonimen

    pozdravljene!

    upam, da se vam lahko pridružim. začela sem danes in upam da teh 90 dni hitro mine.
    ločevalno sem že delala in mi je bila super, takrat sem izgubila tudi 17kg. sedaj je cilj malo višjiuser posted image 20kg. me je druga user posted image kar "napihnila" in je treba to skurit.

    tehtala se bom enkrat tedensko, ker dlje časa nebi zdržalauser posted image

    no zaenkrat je to vse, grem vas še malo prebrat

    Zadnji članki

    article-img

    DARILNI PAKETI

    article-img

    Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

    Klikni in izberi svoj darilni paket!

    Darilni paketi - Prijava Nosečka
    Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
    Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
    Darilni
    Darilni paketi - Želiva si otroka
    Darilni paketi - Ženska sem