IZVIRNO SPOROČILO: bella02
aleži, jaz sem sprva nekajkrat kupila Pečjakovo testo. Potem sem ene 3x zamesila v stroju za kruh. Ker se mi zdi butasto tolk časa kurit štrom, sem ga začela delat sama in ravno danes mi je mož rekel, da se tudi kakšna gostilniška pica skrije pred mojo .
Naredim pa tako. V skodelico zdrobim kvas, dodam žličko sladkorja in toplo vodo. Ko začne vhajat, to zlijem v moko. Dam pol ostre in pol navadne, ter malo posilim. Po potrebi dodam še vodo in moko in pregnetem. Dodam žlico olja (danes olivnega), premešam, pokrijem in pustim vhajat cca urco. Pečem 20 min na 200°C. Pa tisto testo in avtomata mi niti ni blo kul.
Bom pa poskusla blažin recept, je malce drugačen. Danes sem za večerjo jedla sladoled in mi niti ni tako dobro naredil, verjetno pa tud zato, ker sem pojedla preveč pice .
ti povem še na kratko , ki prej sem zabluzla.
1. vžgi pečico na 220
2. v lonček daš 2 dcl tople vode, kavno žličko sladkorja in pol kvasa, na kvas malo mokce in pokriješ
2. pripraviš moko, v moki jamico in v jamico žlico olivnega olja, okoli roba moke pa pošten ščep soli.
3. narežeš si papriko in pripraviš ostalo zelenjavo.
4. toplo vodo s kvasom zliješ v jamico in pripraviš testo. Ne seme bit pretrdo, mora bit lepo rahlo.
5. raztegneš testo, naložiš gor robo in daš pečt.
Nič ne rabite vzhajat testo, edino tista voda s kvasom mora vzhajat, ker to ni kruh, to je testo za pico.
Lahko jo tako pripravite in jo daste v hladinlnik pa spečete kadar rabite. ( to velja ko ste doma, pa jo par ur prej pripravite.
< Sporočilo je popravil blaža -- 14.1.2010 22:16:15 >
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
Steve Jobs