IZVIRNO SPOROČILO: mika
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Ampak glavno, da si ti tok pametna, kajne, in zato je treba filati tudi vse ostale nebulozami.
Nejcko, zakaj pa tak napadn getreal
...sej nihče od nas ni pisal učnega programa.
Napadla sem jo prav toliko, kolikor je ona mene s temle:
ne vem zakaj bi zatirali otroško zvedavost in jih tiščali v vati.. dokler so majhni se dosti lažje učijo in dojemajo, ter imajo veliko več zanimanja kot recimo ti, ki se ti zdi absurdno, da tvoj otrok pri 9h letih ve, da diha zrak...
Ker to, da otrok pri 9 letih ve, da diha zrak, je nekaj povsem drugega, kot da ve oz. je napiflan oz. samo memorira, da vidhne zrak in izdihne ogljikov dioksid.
Ker noben 9-letnik nima blage veze, kaj to ogljikov dioksid sploh je. Ker si tega sploh ne zna predstavljati. Ker še ni pridobil potrebnih osnov kemije in kemijskih procesov. Zato in samo zato je ta podatek za 9-letnike (bom napisala zame osebno) popolni balast!
Ker to, da je ona poznala dele pestiča in prašnika in ate in mame pri 6 letih, ne pove nič o splošnem znanju in razumevanju povprečnih 6-letnikov - in OŠ je narejena za POVPREČJE (fax pa za detajle). Ker to je enako, kot bi tegale 9-letnega makedonskega dečka, ki je prejšnji teden diplomiral iz računalništva in je tako postal najmlajši računalniški ing. (ali celo kaj več, se ne spomnim točno) postavili za vzorčni primerek, da so vsi 9-letniki sposobni razumevanja univerzitetnega rač. znanja in bi jih, da jih ne bi preveč zavijali v vato in omejevali njihove zvedavosti, v 4. razredu začeli poučevati računalništvo na nivoju univerze.
Sama sem spočela 3 (tri!!!) otroke brez - očitno po mnenju Getreal - prepotrebnega poznavanja zgradbe spermija in jajčeca. Tri otroke sem spočela ob povsem osnovnošolskem znanju o tem, da ima mama jajčeca, ata pa semenčeca in če seksata tam nekje v času med dvema menstruacijama, se zna zgoditi, da bosta čez 9 mesecev imela dojenčka. In meni je uspelo. Zgradbo sperimejev in jajčec in semnčic in fizikalne procese ovulacije in zgradbo ter funkcijo jacevodov in maternice in, in, in ... sem z veseljem prepustila zdravnikom, ginekologom, biologom in kar je še takih zvedavih poklicev.
In verjamem, da jih bodo znali spočeti tudi moji trije otroci. Če jih bo zanimalo kaj več, se bodo pa v študij tega področja vrgli. Ni panike.
Ja, res je moje zanimanje grozno. Se prav sprašujem, kako sem do svojega poklica prišla. In zgleda, da sem tudi slaba mati, ker svojemu 8-letniku še nisem razložila, kako točno je prišel na ta svet. Ampak očitno je pojerbal slabe gene in z njimi (ne)zanimanje za to področje.
Se grem kar v krtino zakopat
< Sporočilo je popravil nejcko -- 6.1.2010 0:34:56 >