cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: posvojitev

clock-img

16.12.2009, 12:56

clock-img

puppa

pencil-img

373

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Oče že lahko zahteva preživljanje, samo v tem primeru (če za otroka ni nikoli skrbel in če otrok to lahko dokaže) ne bo ničesar dosegel. Oče ni dajal otroku, čeprav bi moral, otrok pa ne bo dajal očetu, ker mu ni treba. Simpl k pasulj.

Poznam primer, ko biološki oče ni plačal ni tolarja preživnine, a je vseeno na koncu zahteval, da otrok zanj plačuje za oskrbo v domu starostnikov, in dejansko je otrok MORAL plačevati, ker je pač na papirju pisalo, da je prejemal preživnino.

Mislim da so dali potem vse skup na sodišče, ampak ne vem kako se je razpletlo.

clock-img

16.12.2009, 13:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.12.2009, 13:20

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Pri nas pa je bila kontra zgodba..

Moj oče ima z eno drugo žensko še eno hčerko. In ko je njena mama spoznala drugega partnerja, je želala, da jo tudi posvoji. In ker je mojemu očetu že tako branila stike, se je moj oče odločil, in se odrekel vsem očetovskim pravicam. Tako je tudi mala dobila nov priimek, kar je bilo boljše, ker ji njena mama tako ni želala razlagat od kod ima ona nek čisto tretji priimek kot cela familija. Ni pa zaradi te posvojitve nastal noben problem. Moj oče in moja mami sta vsa leta do njenega 18. rojstnega dneva imela zanjo odprt račun in sta redno polagala gor denar. In ko smo se po tem srečali, sta ji izročila kartico tega računa.

Če pa oče že tako ne skrbi za otroka, pa tud vprašanje, če bo kdaj iztržila kakšno preživnino. Konec koncev pa tud denar ni vse.. Jaz osebno bi raje videla, da je na papirju pisan oče, ki mu otrok nekaj pomeni. Razen če je pravi oče nek milijonar, da bi ob smrti otrok ne vem kaj dobil...drugače pa je nesmiselno o tem razmišljat.

clock-img

17.12.2009, 21:25

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Hvala. Verjetno bom že drug teden na CSD-ju,če bo čas in bom to uredila.
Sem pa želela,samo spremembo priimka za hčerko in so me zavrnili,ker se pač en človek tam ni strinjal user posted image user posted image

Moj bivši tudi ni hotel podpisat spremembo priimka, pa ne zato, ker tako zelo ljubi malega, ampak iz principa, želel mi je pač nagajat.user posted image . Sm šla v civilno tožbo, na sodišču je neki nakladal, da bo imel otrok psihične posledice zarad tega, pa je sodnik hitr skapiral, da je en navaden bluzator in pišmevrit in po eni obravnavi dobila odobreno. Je pa zadeva vsega skupaj trajala cca 6 mesecev.user posted image

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 17.12.2009 21:32:16 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem