TT ja tole si se pa fajn spomnila.
Jaz sem od nedelje spet the best friend of Monti.
Glede kruha, pa meni tale rata, mislim da je od aurore.
Polnozrnati kruh
Moj recept je bolj na oko oz. roko ampak vseeno:
Cca 0,5 kg PZ pšenične moke (pirine, Pz pirine) dam v široko posodo, v sredino naredim jamico in dam vanjo 1 sveži kvas, žličko sladkorja in cca 2 dl tople vode. Počakam, da kvas začne naraščat, potem dodam še dve žlički soli (pazi je ne daš v kvas) in še cca 2 dl vode v jamico. Mešam s kuhalnico/žlico, da približno dobim vse skupaj. Potem okrog "lepljivega" testa potrosim z PZ moko in zmesim še na roke - toliko da dobim vse skupaj.
Dvakrat do trikrat hajam, na koncu dodam še semena (bučno, lan, sezam), in dam shajat v model. Ko shaja dovolj, ga nekajkrat prerežem in pečem na 180C 40 minut.
Pommebno je, da je testo rahlo, da dodaš, preden začneš s kuhalnico mešat, dovolj vode. Do sedaj sem sama dala vedno premalo vode in je prišel tak zbit ven (saj je bil dober ampak...). Današnji pa je rahel, visok, s hrustljavo skorjico.
moka pa kera koli, važno da je polnozrnata.
Ja kg gredo res počasi. Sama si nisem dala nek termin, ko moram dosešt cilj, ker se bojim, da mi bo padla morivacija, ko se blizu
datumu, pa bom ugotovila, da cilja ne bom dosegla. Važno mi je , da gredo kg dol in ne gor. No bolje prej kot pa kasneje