IZVIRNO SPOROČILO: boob
lep pozdrav vsem
jst sm se pa zdej fino najedla jote, sej verjetno repa ni priporočljiva, ampak . . je blo tok dobro
zvitalisica po kašnem receptu si pa delala PZ kruh?
Moj recept je bolj na oko oz. roko ampak vseeno:
Cca 0,5 kg PZ pšenične moke (pirine, Pz pirine) dam v široko posodo, v sredino naredim jamico in dam vanjo 1 sveži kvas, žličko sladkorja in cca 2 dl tople vode. Počakam, da kvas začne naraščat, potem dodam še dve žlički soli (pazi je ne daš v kvas) in še cca 2 dl vode v jamico. Mešam s kuhalnico/žlico, da približno dobim vse skupaj. Potem okrog "lepljivega" testa potrosim z PZ moko in zmesim še na roke - toliko da dobim vse skupaj.
Dvakrat do trikrat hajam, na koncu dodam še semena (bučno, lan, sezam), in dam shajat v model. Ko shaja dovolj, ga nekajkrat prerežem in pečem na 180C 40 minut.
Pommebno je, da je testo rahlo, da dodaš, preden začneš s kuhalnico mešat, dovolj vode. Do sedaj sem sama dala vedno premalo vode in je prišel tak zbit ven (saj je bil dober ampak...). Današnji pa je rahel, visok, s hrustljavo skorjico.
Še to, ko ga spečem ga takoj zavijem v kuhinjsko krpo in ga tako piustim da se ohladi.