cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: pizza v nosečnosti

clock-img

25.11.2009, 19:10

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Jst jo tud skoz jem, pa je zaenkrat še vse ok!!!!

clock-img

28.11.2009, 13:58

clock-img

sonček85

pencil-img

13816

Jaz sem jo jedla in ni bilo nič narobe,saj se itak peče pizza na 180stopinj ali več

_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

clock-img

22.07.2010, 17:47

clock-img

tairica

pencil-img

3

Živjo..

Jaz sem tudi v nosečnosti jedla vse..od pice do bureka, kebaba itd...čisto vredu je vse bilo..malo me je zgaga po tem pekla..ampak se odreči nisem mogla..zdej mamo pa mejčkano štručko pa je vse ok..:)

Zanima me pa samo ali je katera od vas v času dojenja probala pico jest..nekako si je ne upam..bi pa poskusila vsaj košček..da nisem skos na kuhani in čistno neokusni hrani.:(

clock-img

22.07.2010, 18:50

clock-img

lunka1

pencil-img

903

Jaz dojim 4 mesece in jem VSE (razen tistega, kar napenja - fižol, zelje) - tudi pico, burek in kebab user posted image

clock-img

24.07.2010, 14:04

clock-img

marjetica8

pencil-img

740

Jedla jedla! Sem jedla tudi pršut, ker mi je fuuuuul pasal, pa sire, pa sladoled itd...če ti paše, jej - telo že čuti kaj rabi.

clock-img

24.07.2010, 14:14

clock-img

ninkica

pencil-img

387

Jaz dojim 6 tednov in jem vse po malem.Pico sem pa jeda še isti dan,ko sem prišla iz porodnišnice domov.user posted image
Pravijo,da lahko jemo vsega po malem razen,da ne stročnic in zelja.
V nosečnosti sem pa jedla vse razen mozarelle in brie sira.Me je pa po teh stvareh tudi zgaga pekla sam to je že pozablenouser posted image

clock-img

25.07.2010, 11:45

clock-img

SaMaa

pencil-img

341

Jaz sem pa ravno včeraj jedla pico- domačo in je bila zeloooo dobra. Sem pa prejšnji teden klicala ginekologinjo in jo - glede na vse prebrano po forumih- vprašla kaj in kako s hrano. Odgovorila mi je, da edino proti koncu nosečnosti ne priporočajo suhomesnatih izdelkov, drugače pa lahko ješ in piješ kar ti paše. Razen do nezavesti se ga z alkoholom ne smeš napit :))) tko da tudi kakšen kozarček ni prepovedan.  

clock-img

07.12.2010, 09:56

clock-img

janju

pencil-img

119

tudi jaz jem pico, mi paše. Zanima me  pa ena stvar!
Pri ginekologu rečejo da ni priporočljivo jesti surovega
mesa, pa bodo počasi prazniki in biftek ki ga imam ful rada,
pa me zanima kakšne izkušnje imate s tem!

clock-img

07.12.2010, 21:26

clock-img

deveta

pencil-img

669

Janju: v kolikor si prebolela toksiplazmozo (skoraj verjetno si jo, ker smo jo skoraj vsi), lahko ješ tudi srovo meso. Tukaj so mišljene predvsem suhe mesnine (pršut, ogrska salama...), biftek pa kaj pa vem. Čeprav veliko mamic ne ve, da tega ni dobro jest in jedo tudi to. Moja kolegica ga je jedla. Če se prav spomnem sem ga tudi jaz malo poskusla (nisem pa stoprocentna). Pa tudi srova jajca sem jedla (v tiramisuju in srova masa od palačink mi je ful dobra). Joj, slaba mama jaz. Tako, da odločitev je na tebi, samo ti odsvetujem, če boš mela pol slabo ves. Jaz sem najprej vse jedla, pol pa sem si očitala "kaj če bo kaj narobe". Edino, čemur sem se res izogibala so bili sveži siri, narejeni iz nepasteriziranega mleka. 

clock-img

11.12.2010, 10:51

clock-img

matejast

pencil-img

95

Hojla. Pizzo lahko ješ brez problema, dejstvo je da čim manj komplicirat, ampak to, da rečejo da se je treba določene hrane izogibat pa tud ni čist brezveze. Zaradi toxe, listerioze in salmonele se moraš izogibati slabo pečenemu mesu, suhomesnatim izdelkom (ker so v bistvu surovo meso), pršutu, bifteku in slabo kuhanim jajcem- kjer je rumenjak še tekoč (domača majoneza, kupjena ni problematična, ker je toplotno obdelana.) Velika zmota, ki jo pri marsikateri slišim je pa ta, da če si prebolel toksoplazmozo, da pol se nimaš pa kaj bat in navali narod na biftek in spršut, itd. Še bolj problematična kot toksa je v teh izdelkih listerioza, s katero se ravno tako lahko okužiš in ima usodne posledice za otročka. Saj je res, da verjetnost, da boš naletela ravno na okuženo hrano je res majhna, samo nikol pa ne veš, zato je boljša previdnost.

clock-img

04.01.2011, 22:08

clock-img

rado_vednica_

pencil-img

66

meni pica tudi ne škodi...pršut pa mi je za novo leto naredil zares slabo! 2x sem ga jedla in vsakič sem ga tudi izbruhala...

clock-img

07.01.2011, 21:50

clock-img

lilip

pencil-img

281

IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Janju: v kolikor si prebolela toksiplazmozo (skoraj verjetno si jo, ker smo jo skoraj vsi), lahko ješ tudi srovo meso. Tukaj so mišljene predvsem suhe mesnine (pršut, ogrska salama...), biftek pa kaj pa vem. Čeprav veliko mamic ne ve, da tega ni dobro jest in jedo tudi to. Moja kolegica ga je jedla. Če se prav spomnem sem ga tudi jaz malo poskusla (nisem pa stoprocentna). Pa tudi srova jajca sem jedla (v tiramisuju in srova masa od palačink mi je ful dobra). Joj, slaba mama jaz. Tako, da odločitev je na tebi, samo ti odsvetujem, če boš mela pol slabo ves. Jaz sem najprej vse jedla, pol pa sem si očitala "kaj če bo kaj narobe". Edino, čemur sem se res izogibala so bili sveži siri, narejeni iz nepasteriziranega mleka. 



Tole mi je pa čudno. Poznam samo eno nosečko (zdaj je že mamica), kateri so ugotovili, da je že prebolela toxoplazmozo, vsaj 20 jih pa poznam, ki jim je krvni test pokazal, da je niso. Tudi sama je nisem, pa sem velik ljubitelj suhomesnatih izdelkov in bifteka in večina jem domače, torej nepregledano meso. Sem se pa v nosečnosti 100% držala pravila, da teh zadev nisem jedla - če je meso okuženo, je dovolj ena rezina salame.

clock-img

19.04.2011, 12:32

clock-img

j.b.

pencil-img

514

očitno smo jo prebolele bolj tiste punce, ki smo se v mladosti "mčkale" in igrale z mački in rile po zemlji po cele dneve. Od tam jo namreč najhitreje fašeš. Lpuser posted image

clock-img

12.08.2011, 09:06

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Če jo tu in tam, zakaj pa ne. Ne pa vsak dan, to itak že drugače ni zdravo. Še boljše je domača. Jaz je žal ne smem jest s šunko in pršutom, sme cel apikčasta pol, tako da jo med nosečnostjo sigurno ne bom jedla.

clock-img

05.09.2011, 11:59

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Vsa toplotno obdelana hrana je varna.


Podpis.

Na splošno beljakovine zakrknejo pri 62°C, tako da več preživijo samo spore, pa tudi te večinoma 100°C uniči. Pica se peče na 250°C, tako da ti samo navaliuser posted image . Edino v nekaterih picerijah dajo pršut šele na koncu gor - mogoče zunaj rajši jej brez pršuta, če se bojiš ali pa reci, da naj ga dajo gor malo prej, da se popeče (sicer je naše meso baje se pregledano, tako da naj se od kupljenega ne bi mogla okužit, ampak če hočeš bit 100% ziher, se surovemu mesu vseeno izogibaj).

Izogibala naj bi se recimo surovemu mesu: pršut, biftek, suhe salame.... Pa še to samo tiste, ki pridejo iz dvomljivega izvora (kmet, za katerega ne veš, kako je to obdelal), ker industrijski izdelki so pod strogim nadzorom in jih načeloma lahko ješ.
Pa majonezam (domačim).
V bistvu vsega, kar ni toplotno obdelano. PLUS, izredno pomembno, dobro oprat vso zelenjavo, prat roke po delu z zemljo, prat roke po božanju domačih ljubljenčkov.

Pizzo seveda lahko ješ, pa ne rabiš bit preveč panična glede teh dveh bakterij.


No, tako so tudi meni razložili, podpis.

Jaz sem pico jedla v nosečnosti, prav tako sem jedla tudi suhe salame in biftek. Ne v velikih količinah ampaj jedal sem. In ni bilo nikoli (na srečo) nič narobe. Sem mnenja da manj kompliciraš bolje je..


Ni nujno tako. Moja prijateljica je poizkusila maso za čevapčiče, če jo je dobro začinila in dobila hepatitis (z zdravniki so ugotavljali možne vzroke in je bilo samo to, jaz se na hepatitis ne spoznam, kako se prenaša, to mi je ona povedala, je bilo pa že dolgo nazaj) in je zaradi hepatitisa rodila v 7. mesecu nedonošenko. Punčka je preživela in danes je čisto normalna, ni nič narobe z njo, vseeno pa ni fajn tako zgodaj rodit.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

05.09.2011, 12:02

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Itak ko imaš majhne otroke, se za nekaj časa odpoveš surovemu mesu (ok, tega itak nisem ljubitelj) in surovim jajcem (tu se da navadno kompenzirat, čeprav je potem vse skup bolj zamudno, ko moraš vsako stvar prekuhavat - recimo če delaš klasični tiramisu, tam daš not surov rumenjak ali pa če delaš kak sorbet, je včasih not surov beljak - ali pa kaki indijančki itd...) Tako da jaz še zdaj vse prekuham - jajca mislim oz. prepečem (suhe salame). Pač sta še mali... Ko bosta večji, pa itak ne bo problemov. 

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

05.09.2011, 12:07

clock-img

Serendipity

pencil-img

5124

IZVIRNO SPOROČILO: j.b.

očitno smo jo prebolele bolj tiste punce, ki smo se v mladosti "mčkale" in igrale z mački in rile po zemlji po cele dneve. Od tam jo namreč najhitreje fašeš. Lpuser posted image



Njep, pri meni ni tak - sem otroštvo preživela z mojo 'bando' v bližnjem gozdičku, na sosedovi in domači kmetiji. Dobesedno nonstop v zemlji, pesku in na travi (v tistih časih smo najraje glodali kislico), oboževala muce (sem bila znana po tem, da scartam še tako divje potepuške mačke) in je še nisem prebolela...

clock-img

04.10.2011, 12:17

clock-img

Hinata

pencil-img

116

Jaz sem tudi jedla pico v nosečnosti. V bistvu mi je nekajkrat zelo pasala oz. sem si jo prav zaželela. Sem se pa enkrat spozabila in naročila pico s pršutom in ga seveda malo pojedla.....potem pa me je prešinilo, da sploh ne vem če sem že prebolela toksoplasmozo....spet en dan sekirancije.

Drugače pa pica v nosečnosti ne more biti nič napačnega, sploh če jo narediš doma, ko veš kaj daš gor :) pa vsa salama se prepeče....lahko pa ješ vegetarijansko različico :)

clock-img

11.10.2011, 09:27

clock-img

@uror@

pencil-img

21

IZVIRNO SPOROČILO: j.b.

očitno smo jo prebolele bolj tiste punce, ki smo se v mladosti "mčkale" in igrale z mački in rile po zemlji po cele dneve. Od tam jo namreč najhitreje fašeš. Lpuser posted image



jaz sem celo otroštvo prerila po pesku, zemlji in z raznoraznimi živalmi, pa toxe še nisem prebolela!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem