IZVIRNO SPOROČILO: sostanovalka
na kaj moram biti pozorna pri nakupu pečice. mikrovalovko bi imela vgradno (ker mi ful lepo zgleda) ampak cene so ubitačne.
kuhinja bo imela otok s kuhališčem (sem si že od nekdaj to želela ).
kaj pa kuhališče: indukcija, steklokeramična plošča al kombinacija??? slišala sem namreč (od ostalih uporabnic), da je na indukciji nemogoče skuhat kavo, peči palačinke in cvreti??? (jz bi vse troje rabila ).
kaj pa napa??
PEČICA: vgradi si jo nekak na višino svojih prsi v element. Tako se ti ne bo treba dol sklanjat. Pečica naj ima obvezno vodila, da lahko ven potegneš, da se ne steguješ notri. Pa piroliza je tut fajn.
VGRADNA MIKROVALOVKA: midva sva tut tako hotla in res so cene ubitačne, zato sva se premislila. Imaš recimo vsaj dve možnosti:
- da kupiš element, kjer bo na nivoju tvojih prsi pečica, nad njo pa omarica, v katero lahko položiš svojo mikrovalovko.
- da mikrovalovko montiraš na steno pod viseče kuhinjske elemente, nekam v kot. Tudi lepo pride, sploh če je mikrovalovka inox oz. modernih oblik.
KUHALIŠČE: obvezno indukcija. To, da ne moreš cvreti, kuhati hrane, ni res. Vse se da in to s svetlobno hitrostjo. Jaz ne bi indukcije menjala za nič. Cvreti se da čist lepo in tut v voku pripravljati hrano. Ok, mogoče bo kak vrhunski kuhar povedal drugače, ampak za takšno "laično" uporabo je čist ok oz. ne vidim razlike med plinom in indukcijo - indukcija je v bistvu še hitrejša. Liter vode ti bo zeloooo hitro zavrel, da še skor lulat ne boš utegnila it
. Ko se navadiš, je enkratno. Ja, palačinke se tut dajo peči, čist normalno. Torej, indukcija ABSOLUTNO!