mamamajča, nisem vzela kot napad - samo dostikrat so me že isto spraševali kot bina, pa sem se razpisala. Razlika je zame v tem, da če se oni sami samoiniciativno zaigrata, se mi zdi fajn ju pustit (mogoče se pa motim in bi bila res iskreno vesela kakega strokovnega nasveta - ti si vzg., ne?), da se igrata svojo igro, kot jima paše (recimo ko ronja daje punčke spat itd...) Ne bi ju pa rada posedla pred tv/račko..., kadar meni paše met mir samo zato, da mam čas zase (no, zdaj še nisem tako crknjena, pa mi ni treba, bom videla, kako bo ko bo v službi
). Ker se mi zdi, da če se otrok sam nekaj igra, je to dobro za domišljijo, če ga pa ti nekam počiš, da maš mir, pa nisem preveč prepričana, da je to fajn zanj. Ne vem, se priporočam za kake smernice, ker sem res malo zmedena včasih.
bina, jasno, da imam slabo vest, kadar nisem prepričana, da je to, kar počnem, dobro za moje otroke. Včasih si zavestno vzamem čas zase, čeprav bi se lahko tačas igrala z njima. Včasih ga enostavno rabim - ko tega nisem čisto zavestno delala, sem precej preveč shujšala in posledično skup padala, kar pa tudi ni glih dobro zanju. (to lahko preveriš tu gor, ko sem spraševala, kako jest in spat z dvema malima in so me punce lepo najurile, da sem blesava - in imele - kot vedno
- prav).
Se pa jasno zamislim, če mi kdo reče, da ne skrbim dobro zanju - a ti se ne bi? In če hočem dobit ene pametne odg. je najboljše, da opišem, kako je - ker potem bojo ocene najbolj točne. Sem bila pa zmedena, priznam - ker večinoma mi ljudje očitajo ravno nasprotno: da se preveč ukvarjam z njima - tako tisti, ki me poznajo osebno kot nekateri tu gor. Zato mi zdaj ni več nič jasno
.
Zdi se mi, da ravno zapuščeni nista, bi se pa lahko več ukvarjala samo z njima, to pa definitivno. ne vem pa, koliko bi bilo najboljše.
lilijana, hehe, a veš, da sem celo vedela, kaj je Modro poletje, se spomnim, da sta bila 2 fanta, pa 2 sestri, a ne? Al nekaj takega? Vsi so to gledali, sem vse zvedela, ko smo cucke sprehajale punce iz iste ulice, hehe.
a lo mejor - ja, to bi pa razumela
, se vidi, da sem bolj knjižni tip, hehe.
uškinamama, prisežem. Kerensa mi je simpatična, vendar imava glede marsičesa čisto nasprotno mnenje (jaz nimam pojma o modi, ona pa ne o kuhi, recimo
). Napiši mi mail naslov, pa ti pošljem link s slikcami (tu jih ne objavljam), pa se boš lahko na lastne oči prepričala, da nisem ista, hehe.