Oh,jaz pa dam hrenovke, ker jih ima rada, pa tudi kaksno omako iz kozarcka kdaj kupim, pa kupim tudi njoke in torteline, pa ze pripravljeno solato, ki je ze oprana...
Si ne predstavljam, da bi vsak dan sproti nekaj kuhala. Sedaj ko pridem po ta malo v vrtec, ne greva sploh nic notri, temvec ostaneva kar zunaj do mraka.
Potem pride oci in na hitro nekaj naredimo za jest. Velikokrat so to makaroni s paradiznikovo omako, pa s tunino omako, pa tudi iz kozarca je kdaj. Tudi ze pripravljen prebranac sem ze kupila, samo ga ta mali nisem dala, je le ful cebule in fizola, pa se precej mastno. Pa oprano solato tut kupim.
Ko kuham (kadar koham) nikoli ne segrevam mascobe, vedno jo dodajam v ohlajene jedi.
Nikoli ne uporabljam soli na veliko, vedno majhni scepci (ostali tezko jedo mojo hrano, mi trije smo pa cisto navajeni na neslano).
Cebule ne prazim nikoli oziroma sploh nicesar ne prazim,
ocvrte hrane ne jemo nikakrsne,
sladkorja sploh ne uporabljam nikoli, vcasih v kaksno pecivo dam malo rjavega.
Tudi moka ni v nasi kuhinji, razen polnozrnate za pecenje kruha.
Nikoli ne uporabljam jusnih kock in vegete.
Ne jemo suhomesnatih izdelkov in raznih salam (hrenovke so izjema).
Ne boste verjele, golaz naredim na poru brez vsakrsne mascobe in moke. In je vseeno cisto ok. Tudi polpete specem brez olja oziroma mascobe.
Smo se navadili tako in gre, je bilo pa tezko menjati vse tiste polne okuse, za tako malo bolj prazen okus. Ga pa potem obcasno malo pobiksamo pri hitri kuhinji. Pa se ne sekiram kaj dosti, ker vem, kako nekateri pripravljajo doma kuhano hrano, ki je DAAAALEC od tega, da bi bila zdrava, pa ceprav je doma kuhana. Ce samo pomislim, kaj pojemo, ko gremo k babi in dediju na kosilo ! Zelookusno ampak dalec od tega, da bi bilo zdravo!