Težka debata...
Samo čustvena vzgoja zame ni samo ljubčkanje, ckrljanje, ampak bistveno več. tisto pa me velikokrat popolnoma izčrpa, ko imaš 2 taka, enega za drugim...
Skratka, meni je čustvena vzgoja tudi vsaka pohvala, lahko je samo pogled, nasmešek, ki ti ga otrok nameni, ga prestrežeš in odgovoriš - z nasmehom.
Je to, ko ti hoče otrok pomagati pri kuhi ali čiščenju - ko vem, da bom imela potem še več dela s pospravljanjem, ampak daš vedeti, kako zelo ti taka pomoč pomaga, da potem zvečer nisi tako utrujen...
Je čas, ko ni TV, računalnika, si vsak izbere knjigo, preberemo, predebatiramo čustva - npr. kako se je babica počutila, ko jo volk požre...
Je tudi opozarjanje na to, kako izraziti čustva - predsvem 'negativna' - jezo, bes, ....
Capinka, 5 let, je zelo čustvena, ona še zdaj joče za pokojnim stricem - pa se mi nikoli ni zdelo, da je bila tako navezana nanj, pa za mačko in psom, ki sta poginila - zvečer kar iz ljubega mira začne... Tara (psica) je pa poginila... Pa je ni veeeeeeeč. Uuuueeeeeeee.
Mi kar ni jasno?! Potem ji razložim v tem smislu, da mrtvih sicer ne vidimo, ampak ko se spomnimo nanje, jih imamo v srčku, oni pa nas čuvajo in gledajo na nas iz zvevz...