cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice?

clock-img

02.10.2009, 13:12

clock-img

srki

pencil-img

9222

Spet neko kompliciranje in študije, kaj in kako. Naš jo še ima, star je pet let, ima jo za spat. še nobenega pa nisem videla, da bi šel v šolo z njo, sploh na višjo stopnjo ali da bi šel z njo na poroko. Jaz ne vidim nič slabega v tem, če jo ima. 

clock-img

02.10.2009, 13:26

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Duda in ninica se ne moreta primerjati
Duda vpliva na otrokov razvoj-zobovje,žvečenje itd) ,zato je tudi dobra da naj bi se jo okrog 2 leta že dalo stran
Za ninico pa ne vidim razloga

clock-img

02.10.2009, 13:31

clock-img

Anonimen

In še me zanima , če delite ullino mnenje, da se otrokom daje ninice, dudice , da imamo mir pred njimi ali ste jim dali dudo, stekleničko, da se pomirijo in pocartajo, pomagajo pri izraščanju zobk...

za pomiritev, cartanje, pomoč ob zobkih otrok rabi sam mamico...ne bo rabu ne ninice, ne dude, ne nič....user posted image

in meni je ninica bolj sprejemljiva ravno zaradi tega, ker ne vpliva na otrokov razvoj, zob in tega, duda in flaša pa. joška pa tudi neuser posted image

clock-img

02.10.2009, 14:01

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

Naša pupa bo čez en mesec stara 7 let pa ima še vedno dekico za spat,tisto ki je bila pokrita z njo ko je bila dojenček in sploh še nisem pomislila da bi jo vzela,naj jo ima pa če tud do 15 leta sej sam spi z njo,sinček je pa star 16 mesecev pa zaenkrat nima nič.

clock-img

02.10.2009, 14:12

clock-img

rija

pencil-img

15589

uškinamama (user posted image ).....jaz sem prelena, da bi se s tem gnjavila, no, saj moj je itak nima....dudo smo pač morali ukiniti, ker so začeli zobki dobivati čuden kotuser posted image  ampak ninicauser posted image  če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

pusti.

...vox populi...

clock-img

02.10.2009, 14:18

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: rija

če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... user posted image
jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?)

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

02.10.2009, 14:30

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo?

clock-img

02.10.2009, 16:11

clock-img

lenika

pencil-img

6143

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo?

Ne vem, zakaj bi bilo slabo, če ima otrok s seboj nekaj, kar ga spominja na dom, nekaj kar mu daje občutek varnosti.
In pa duda flaška ter na drugi strani recimo medvedek res nista primerljiva.

clock-img

02.10.2009, 22:08

clock-img

glen

pencil-img

1870

Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven.

Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe.

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Mi imamo Kukija - malega medvedka in pleničko (vedno mora biti rabljenauser posted image  beri redno zvožena - mehka).

Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven.

Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe.

Se popolnoma strinjam,pri nas je bilo enako

clock-img

04.10.2009, 20:40

clock-img

maya2

pencil-img

1957

Naša ima ninico od 3. meseca, pa jo bo imela dokler jo bo želela oz. dokler bo le-ta zdržala user posted image Niti pod razno je ne mislim jemati, jaz sem imela medvedka Tojtota in sem ga imela tam nekje do osnovne šole, potem pa je pač obsedel tam v nekem kotu ....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

clock-img

04.10.2009, 21:10

clock-img

zinkazi

pencil-img

347

Ninica otroku pomaga prebroditi trenutke, ko potrebuje občutek varnosti. Starši so tisti najpomembnejši, ki dajo otroku občutek varnosti. Ninica pa pripomore, ko starša ni ob otroku. Naj otrok sam odloži ninico takrat, ko je ne potrebuje več.
Ninica samo koristi, zato naj otrok presodi, kdaj je ne potrebuje več.

Otroško srce je zaklad

clock-img

04.10.2009, 21:20

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Današnja izjava mojega petletnika, ko je padel in si pridelal ogromno krvavo buško na čelu: "Pokica (njegova nanika - pikapolonica iz telegrama) je boljši obkladek kot mrzla krpica". Se kar strinjamuser posted image

clock-img

05.10.2009, 10:48

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Kako pa otroka navadiš na ninico? Moji punci ne kažeta kake hude navezanosti na določeno igračo/dekico...

clock-img

05.10.2009, 10:51

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

ronja če nimata nič potem tudi v vrtcu ne rabita nič
Mi nismo imeli ,ker ni bil na nič navezan

clock-img

05.10.2009, 11:01

clock-img

Raho

pencil-img

4143

Moja sestra ima še sedaj ninicouser posted image  - veš koliko pomladi šteje.user posted image

clock-img

05.10.2009, 11:23

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Kar se tiče dude in flaše prej se odvadi boljši je...za ninico se pa strinjam s tistimi, ki pravite da mu ne vidite smisel vzet jo vstran. Moj 7,5 letni nečak še zdaj spi s Flokijem.
Najin Jan ni nikoli imel ninice. Brez dude je od 16. meseca (zdaj je star 22 mesecev), flašo pa pije samo zvečer (mleko).

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

05.10.2009, 11:45

clock-img

spps

pencil-img

14046

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: rija

če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... user posted image
jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?)

user posted image user posted image sem mislila,da sem že edinauser posted image user posted image user posted image  mam en mali povšter, ki je tolk star kot jazuser posted image user posted image
moja 7.-letnica ima enga pliškota, ko že zgleda kot prava crka, ampak mora bituser posted image

kdor čaka ,dočaka?

clock-img

05.10.2009, 21:34

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Zakaj bi jim človek jemal proč ninice ali plišaste igračke? Jaz jim nikdar nisem.

clock-img

06.10.2009, 10:25

clock-img

lilka

pencil-img

1380

Tisanauser posted image , to sem mislila odpredavat od Skinerja o plišastem zajčku, smo jo imeli na faksu za izpit, moja Tinka ima tudi noniko in ji je nikoli nebi vzela....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem