To še ni nič, moji otroc so vsi do pike taki kot moj svak. Ko bi vsaj rekla da so taki kot moja žena...ne čist taki so k je bil Boštjan
hehe, tudi moja tamlajša je baje zelo podobna mojemu bratu
(upam, da ko je bil mali
) Ne vem, meni se ne zdi (se ga spomnim kot dojenčka, ker sem bila že 5 let stara, ko se je rodil...), ampak jaz itak ne vidim teh podobnosti...
Kalbo, ti maš pa piko na tele mamine sineke
.
rija, nekaterim je zelo pomembno, kaj otrok najprej reče. Meni je to hecno; Ronja je sicer najprej rekla mama, ker je to pač najlažje rečt, ampak vem, da je babi to kar malo prizadelo. Lubi pravi, da jo je trenirala ko marinca, da bi rekla babi - predno je karkoli rekla in potem ko je že rekla mama
. No, je pa res potem naslednja bila babi
. Verjamem pa, da je težko, če imaš nekoga zelo rad, tisti pa ima nekoga drugega rajši... Ne vem, sicer nimam s tem izkušenj (še), ampak se spomnim, kako je bila moja tašča prizadeta in žalostna, ko jo je enkrat čuvala malo dlje (popoldne) in ko sva prišla ponjo, je mala splezala k meni in ni več hotela dol. Ona jo je vabila, ji ponujala sladkarije, še sama sem ji rekla, če se gre še malo k babi pocartat, pa ni hotela.
In je res zelo žalostno rekla: "A zdaj, ko je mami tu, pa babi nič več ne velja? Zdaj pa babi nič več ne maraš?" Meni se je takrat ful zasmilila, vendar sem se potem doma nekak zavedla, da to ni bil ravno zdrav odnos. Ves čas ena tekma, ki se je sploh nisem hotela it (kaj bo prvo rekla, h komu bo rajši šla - ja, logično, da k mami, vsaj tako majhen otrok... itd...) Meni je bilo takrat zelo hudo. Vedela sem, da v tej tekmi ne more zmagat, ampak tako zelo škoda se mi je zdelo lepega odnosa.
Ampak
je pomagalo, da nisem res nikoli spuščala v to tekmo, je počasi tudi ona nehala s takimi izjavami... Zato se nikar ne spuščaj v to: ne pojdi se, kaj bo prej rekla, ne poglej je zmagoslavno, če bo kdaj šla mala k tebi, ne pa k njej, ampak rajši najdi kak izgovor, zakaj je tako (da je pač malo zaspana, pa se hoče samo pocartat, pa bo takoj šla tudi k babi, samo da malo k sebi pride...), pa malo spodbujaj, da gre tudi k babici, ne reagiraj na njene zmagoslavne poglede, kadar bo šla mala sama k njej (bodi vesela, da gre, povej, kako ju je lepo videt, ko se skup igrata...) Tudi otroku bo lažje, če ne bo bojno polje. Pri nas je to palilo. Zdaj je nekak sprejela, da je super babica, ni pa mama tema otrokoma, pa super laufa. Tak da koti vidiš se lahko dobro konča, četudi se začne lahko zelo psiho. Ampak mora pa bit mož na tvoji strani, brez tega ni happy enda (razen če tebe ne moti).
Evo, danes mi je poslala sms, kako se imamo. Sem jo poklicala, da ji malo razložim, kaj vse počnemo in jo povabim na sprehod v Tivoli, če bosta doma (da se malo vidijo, glede na to, da gremo za vikend k mojemu očetu).