IZVIRNO SPOROČILO: taychy
Lianna nič ne bom prosjačila, tega nikoli nisem in ne bom delala, sem vedno poskrbela da sem imela vse kar potrebujem. sicer pa ima veliko sorodnikov majhne otroke tako da... glede mojih let pa: samo da ste slišale koliko sem stara ste že vse proti meni, ker ste starejše in mislite da ..nevemkaj...če bi pa napisla da sem stara 25 let bi pa vsaka drugače gledala na to, priznajte. leta ne kažejo našega razmišljanja in počutja...marsikatera 20-letnica je veliko bolj resna in odgovorna kot pa 30-letnica. ne izgovarjajte se na moja leta. mislim da bom nehala spremljati to temo, ker me samo še bolj vlačite navzdol in teptate, skratka žalite in podcenjujete.
mislim, da reagiraš napačno. sem si se res obrnila na pomoč. in mislim, da se zavedaš, da ima vsak človek svoje mišljenje in razmišljanje, zato toliko različnih odgovorov. ampak mislim, da ti vsaka od nas želi samo dobro.
sem skoraj prepričana, da tukaj komentiramo takšne, ki smo imele kakšno težko izkušnjo- kakršno koli kar se tiče partnerskih odnosov.
poglej...
imam službo, z fantom imava zrihtano stanovanje na enam koncu slovenije, živiva trenutno na drugem koncu slovenije, v službenem stanovanju, ki naju ne stane veliko. čisto neplansko sem zanosila in sem trenutno v šestem mesecu nosečnosti.
vse lepo in prav. jaz sem stara 27, moj fant 31. vedno je bil mišlenja da še ni dovolj zrel za otroka, jaz pa ravno nasprotno. otroka si želim že kakšnih 10 let, ampak s tem nisem nikoli želela koga priklenit na sebe ali izsiljevat. ko boprišel čas, pač bo, prej ne.
in je prišel "najin" čas. nenapovedano.
oba imava super službi, kar solidni plači. nikoli pa nisva polagala kakšne pozornosti na to, da bi začela denar šparat. konec koncev imava skoraj vse. res pa je, da sva si kar precej privoščila. dom ki naju čaka je lepo urejen, stanovanje kjer živiva sva si super uredila, redno sva hodila ven na kosila in večerje, izleti, potovanja, ... skratka privoščila sva si lagodno življenje. glede na to, da sva bila brez večjih obveznosti je to še šlo... zdaj pa so časi drugačni.
na bolniški sem od začetka nosečnosti pa vse do konca, plačo ki jo sedaj dobivam je kar precej manjša od te ki sem jo bila vajena. ne glede na to, da imam možnost dobit kar precej stvari za otročka od drugih, še vedno rabim denar za njega. in to me skrbi, pa sem preskrbljena oseba, ravno tako moj fant. in mislim, da je to to, ko govorimo o odgovornosti.
otroka namreč ne želim pri ničemur prikrajšati, želim, da bi mu lahko omogočila vse kar potrebuje, pa tudi če to pomeni, da se bom jaz in moj fant morala čemu odrečt. to sploh ni vprašanje. mislim, da ko enkrat iz dveh oseb ratajo tri, se stanje zelo spremeni.
tudi moj fant ni idealen- daleč od tega! tvoj zapravlja na stavah, moj je pa cele dneve v službi! ko bi vsaj imel kaj od tega bi bilo super, ampak nima. in ravno tukaj mene skrbi kako bo potem po porodu? bo še vedno visel v službi po cele dneve? se bo ukvarjal z otrokom? mi bo priskočil kdaj na pomoč?
nisem si na jasnem z odgovori. ampak nekako vem, da bo vse v redu.
dobro premisli preden se dokončno odločiš. pomisli na otroka in pusti to, da si on želi imeti otroka. tvoji starši ne bodo za večno in že sedaj ti dajejo denar za 80% življenskih stroškov. vem, da moja mama ne bi lila vesela, da bi financirala mojega otroka, kako pa tvoji gledajo na to, pane vem.
je pa res. si še mlada.
srečno