Joj, jaknik, ti pa res gledaš zelo enostransko. Jaz vedno gledam reči mal širše. Mama je obljubila varstvo. Ne zmore kuhanja in varstva, ampak ve, da zmore varstvo, a ne. Torej obljubi varstvo. Ne ve, da bo bolna, pa da ne bo mogla enkrat v nekem hipu čuvat. Joj, kar slabo mi je, da tolk egocentrično enostransko gledaš. Pa kaj, če skup živijo, če hči kuha? Najbrž tudi njene otroke mama kdaj počuva, pa mogoče še kakšne druge ugodnosti nudi. To je cena za skupno življenje. ne dela vsak vsega sam, kot kadar si sam v bajti, ampak nekaj naredi on za druge, nekaj drugi zanj. Če je hči doma, ji najbrž dajejo streho nad glavo. Pluse in minuse to za sabo potegne. Če bi bila prva hči tip človeka, ki mu gre to na jetra, je boljše, da se odseli.
Kar se tiče tega, da sesta ne more čuvat, ker ima otroka iz bolnice, sem že napisala, da je to logično in normalno, da ne more. Saj to ni problem. Problem je, ker se krivo počuti, ker ne bo čuvala. Zakaj pa se, saj se ji ni treba. Nisem prebrala,d a sestra zahteva varstvo za otroka, razen ko si ti napisala, da zahteva (a si njen advokat, al kako veš, si bila zraven?). Prebrala sem, da je mal žalostna in v skrbeh, ker nima varstva za otroka. Nekatri te svoje skrbi izražajo z užaljenostjo, ker so se znašli v slepi ulici, vtežavah. To je težava, če moraš v slubžo, pa nimaš varstva. Velika težava. V bistvu bi jaz tudi računala na sestro, če bi bila v fejst ornk težavah, a ti ne? Najprej se obrneš na sorodnike, za katere misliš, da so še prijatelji zraven. Če ne bi mogla, bi bila žalostna, zaskrbljena.
Tole o tem, da imaš otroke zaradi sebe, ne zaradi starih staršev, lahko prodajaš v tem kontekstu, kot ga prodajaš komu drugemu, ker to z varstvom otroka nima nobene veze. Če imaš možnost varstva pri starih starših, je to zelo fajn. Ne pomeni, da jih zato ti nimaš rad ali da ne preživljaš z njimi svojih dni, z otroki mislim. Če babica želi vahtat vnuke, je to daleč od tega, da jih ti njej vsiljuješ. Joj, jaknik, mal si preveč posesivna. Ti bi bila ljubosumna na sestro, če bi tvoja mama vahtala njene otroke, če tega niti pri tujih ljudeh ne toleriraš. Več ljubezni ko otroci dobivajo, lepše jim je. Zakaj odtegovat ljubezen babic, če jo lahko imajo, pa na silo otroka v vrtec pošiljat, če mu tam ni fajn? LJubosumna na enega majhnega otroka.
Poglej, meni je vseeno, kaj je tam pri njih pa kaj ni. POvedala sem svoj pogled na svet, ki je malo bolj toleranten od splošnega povprečja. Če ste (smo)slovenci pač netoleranten narod, imate do tega pravico. Vseeno mi je. Meni je tako lažje živet, vam pa očitno na drug način. Srečno - z vso svojo nestrpnostjo in jezljivostjo vred. Mogoče se morate kdaj malo v rit sunit, al kako že svetuješ, bo jeza spuhtela