IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28
nadya,se strinjam s tvojim razmisljanjem.Tudi jaz ne zastopim teh zensk...
Lahko samo rečem, da ne boš nikoli zastopila to. Kajti niti jaz ne zastopim sama sebe.
Res pa je, da se nočem še soočiti s tem. Počasi morda nekoč............
IZVIRNO SPOROČILO: nadya
da še vedno obiskuješ svoje starše in po temu sklepam, da sta še vedno skupaj? Jaz kot mama bi svojega moža v tistem trenutku čez vrata zabrisala, samo da bi kaj zaslutila. Pa če bi ga samo ven zabrisala bi jo še v redu odnesu, ker po vsej verjetnosti bi se mi utrgal....
Ja krivec sem, ker še vedno obiskujem svoje starše. Konec koncev je mama mama, in jo po eni strani razumem, ker vem, da ji je oče duha ubil. Tudi jaz sem jo spraševala zakaj ni kaj potem ukrenila in tak dalje. Pa sve se pogovorili.
Konec koncev, ona je moja mama in jo rada imam. Si pa ne zasluži, da zaradi kretena je še ona ob življenje.
Konec koncev, lahko me (glede na to, da večinoma ne morete verjeti, kako lahko še vedno obiskujem starše) imate za kakršnokoli osebo. Jaz vem da sem dobra mati svojih otrok in ljubeča in dobra mama.
Moram še to dopisati:
Morda res ni logično da obiskujem starše, z otroci sploh, ampak jaz vem, da niso v nevarnosti. Glede starej sina se je to zgodilo IN NIKOLI VEČ, da ga je spodaj prijel.
Otroci niso nikoli sami pri starih starših. Vedno sem ali jaz z njimi ali pa vsi štirje z možekom.
Obsojate me lahko, se zgražate nad mano in mojimi dejanji, morda sem zafurala v nekaterih pogledih ali v vseh pogledih v napačno smer, vem pa DA SEM ODLIČNA MAMA. In tega mi ne bo nihče odvzel.
Glede literature glede zlorab. Nobena literatura ti ne more pomagati, dokler si sam sebi ne oprostiš, kar se ti je zgodilo. Vem. Sem brala literaturo. Dala mi je marsikaj za misliti, toda,......... ko bom pripravljena, si bom že našla osebo, strokovno, in se pogovorila.
Na vseh področjih sem se že pobrala (mislim tista področja vse, kjer me je zloraba zatolkla), samo še na sampspoštovanju moram delati. Le tu je hakelc še. Toda tudi tu bom postala boljša in bolj samozavestna. Ko pa bom imela zadosti poguma, takrat pa bom naredila tudi korak dlje.
Čisto iskreno povedano ŽAL MI JE, DA SEM POVEDALA ZGODBO.
Aja pa še to. Človek pravi da naj pove zgodbo in si sčisti dušo. Kako, ko pa če nekomu poveš, se zgraža nad dejanjem posiljevalcem, nad dejanjem žrtve , ko pa poveš, pa si ti krivec, ki si uradno žrtev, krivec oz. posiljevalec pa....... ah bz.
Bodite močni in polni ljubezni. Najboljše smo, kljub našim bremenom.
LP